Uživatel: | Registrovat
Menu

Předplatné

Pro přístup k placenému obsahu Vám nabízíme:

Měsíční předplatné za 149 Kč

nebo

Roční předplatné za 899 Kč

Více informací...

Objednat...

Vítěz Stříbrné trofeje za 320.000

Vítěz Stříbrné trofeje za 320.000
fotokisza.com

V pátek na pardubickém závodišti proběhla již tradiční Středoevropská dražba anglického plnokrevníka. Té pak na následném mítinku udělal velkou reklamu All About Sam, ale nejen on.

All About Sam byl totiž na dražbě zakoupen Radkem Lukou za 320.000 Kč a stal se tak její nejdražší položkou. Tento nadějný překážkář, který již na rovinách patřil mezi jedničkové koně, pak v neděli zcela opanoval klasickou steeplechase Stříbrnou trofej a vydělal 250.000.

Úspěšný byl i Isalik, v sobotu třetí v Pardubické míli na 1900 metrů. Ten přijel na dražbu, ale do dražebního ringu se nedostal, když byl prodán těsně před dražbou.

Za 170.000 vydražil Chris Richner pro pana Charváta roční Ultimu, polosestru klasických vítězů Urodose a Ulana, ale i nedělního obhájce Memoriálu kpt. Poplera Ursana. Stejného majitele bude mít i taktéž roční polobratr výborného vytrvalce Zagona Zylo, vydražený za 120.000,-.

Vypadalo to, že o kolekci ročků je nebývalý zájem, ale řadu z nich si koupili majitelé zpátky domů. To se týkalo především irských odchovanců.

Ze 72 koní uvedených v katalogu se dražby zůčasnilo 40. Z nich našlo nového majitele 11. Stále je ale řada koní, jež na dražbu dorazila, ale byla prodána mimo její průběh. Řada z nich navíc za vyšší ceny, než byla stanovena jejich rezervní cena. Překvapením bylo i dražení předního sprintera Falcohilla, když na něj nebyl zaznamenán ani jeden příhoz.

Ondřej Blahník (Robi)

Na snímku: All About Sam na dražbě