Uživatel: | Registrovat
Menu

Předplatné

Pro přístup k placenému obsahu Vám nabízíme:

Měsíční předplatné za 149 Kč

nebo

Roční předplatné za 899 Kč

Více informací...

Objednat...

1000 Guineas

1000 Guineas

Eduard Němeček rozebírá první klasický dostih v Británii, který se odběhne dnes v Newmarketu.

Rozbor Eduarda Němečka

16:40 – Newmarket

Qipco 1000 Guineas Stakes (Gr.1, 1609 m, 492 000 £)

Na konci března jsem hodnotil dvouletou kariéru adeptek klasických vavřínů. Nebudu opakovat zmiňované výsledky z loňského roku a zaměřím se na aktuální události z posledního měsíce. Největší změnou je samozřejmě neúčast sázkové favoritky neporažené Inspiral.

Tenebrism je na čele sázkové nabídky. Letos se na dráze neobjevila, otázkou vzhledem k původu je prodloužení distance, protože dosud běžela pouze 1200 m. Trenér Aidan O’Brien je s její přípravou spokojen a věří, že míli zvládne.

Discoveries letos také nevyběhla, koně trenérky mají v současné době velmi dobrou formu. Výborný původ naznačuje možnost progresu ve třech letech.

Tuesday vyhrála Maiden v Naasu na konci března a přesto, že vypadá více jako adeptka Oaks a původní plán byl pokračovat v první irské klasice, trenér O’Brien ji posílá do Newmarketu a zmiňuje výrazné zlepšení formy od posledního startu.

Malavath loňskou úspěšnou kampaň završila výborným druhým místem v Del Mar. Letos se rozcvičila jistým vítězstvím na začátku dubna v Deauville v G3.

Zellie byla vloni nejlepší francouzskou dvouletou klisnou (111221), v jediném letošním startu 1,5 délky za Malavath.

Wild Beauty v jediném letošním startu těsně vyhrála G3 v Newbury na 1400 m. Realizační tým budí velký respekt.

Mise En Scene letos nestartovala

Cachet potvrdila výborný výkon z Del Mar jistou výhrou v polovině dubna v G3 v Newmarketu.

Juncture předvedla loni nejlepší výkon v červenci v G2 Leopardstownu, kdy skončila necelé 3 délky za Agarthou. Na začátku března vyhrála lehce Listed na AW v Dundalku.

Ameynah prozatím startovala jenom v Newmarketu. Loni v říjnu druhá v class 3, letos v polovině dubna lehce vyhrála class 4- vždy na 1400 m. Koně trenéra Variana mají dobrou formu.

Prosperous Voyage letos nestartovala.

Sandrine letos nestartovala.

Hello You v polovině dubna třetí v G3 na 1400 m v Newmarketu (4 délky za Cachet)

Flash Betty má letos jeden start ve stejném dostihu jako Hello You, skončila pátá 7 délek za vítězkou.

Kdo vyhraje 1000 Guineas?  - rozbor Eduarda Němečka z 27. 3.

Verdikt

Přestože se v 2000 Guineas prosadili všichni tři favoriti, tentokrát se poohlédnu po trochu hodnotnějších kurzech. Shodou okolností se všechny tři tipované klisny účastnily Breeders‘ Cup Juvenile Fillies Turf, kde na mě výborný dojem udělala MALAVATH, která jak se zdá zvládne jakýkoli povrch a má v nohách vydařený přípravný dostih. Nestává se často, že by Francouzi vyhráli klasiku na ostrovech (spíše naopak), ale třeba to tentokrát vyjde. Vydařenou přípravu v Newmarketu má za sebou Cachet. Trenér Ferguson vyjádřil velkou spokojenost s přípravou své Mise En Scene, která sice v Del Mar naděje nenaplnila, ale má loňskou dobrou zkušenost s dráhou v Newmarketu. Tentokrát tedy bez favoritek, tak doufám, že alespoň jedna z tipovaných předvede slušný výkon.

MALAVATH – Cachet – Mise En Scene

STARTOVNÍ LISTINA