Uživatel: | Registrovat
Menu

Předplatné

Pro přístup k placenému obsahu Vám nabízíme:

Měsíční předplatné za 149 Kč

nebo

Roční předplatné za 899 Kč

Více informací...

Objednat...

Antonio Fresu má pohár EJC 2021

Antonio Fresu má pohár EJC 2021
Vítěz EJC 2021 Antonio Fresu - foto Nicole Halešová

Ohlédnutí za sedmým ročníkem Evropského poháru žokejů 2021 opět plného evropských žokejských es.

Sedmý ročník Evropského poháru žokejů je za námi. Letos se ho zúčastnilo deset žokejů z celé Evropy doplněných o dvě divoké karty pro domácí žokeje a jednu pro Jaroslava Línka. Ti se utkali v šesti bodovaných dostizích. Z prvenství se radoval Ital Antonio Fresu, který vyhrál EJC Cenu BAK Stavební Společnosti - 85. Gerschův memoriál s Porcinellou a Hrubymoving EJC Long - Velkou cenu českého turfu s Welluncou. Tam tvrdě bojoval s Adrie de Vriesem a definitivně přiklonil výhru v poháru na svou stranu.

V EJC Lokotrans Middle s Australienem získal druhé vítězství i Per-Anders Graberg, který měl stejný počet bodů jako jednou vítězný Adrie de Vries, ale díky horšímu umístění v EJC Leram Million, které při rovnosti bodů rozhoduje, skončil za ním třetí.

Bodovací klíč: 1. místo – 10 bodů, 2. místo – 6 bodů, 3. místo – 4 body, 4. místo – 2 body, 5. místo – 1 bod.

Umístění: 1. Antonio Fresu 25 bodů, 2. Adrie de Vries 20 bodů, 3. Per-Anders Graberg 20 bodů, 4. Sibylle Vogt 15 bodů, 5. Ricardo Sousa 14 bodů, 6. Eddie Hardouin 12 bodů, 7. Gérald Mossé 12 bodů, 8. Jaroslav Línek 11 bodů, 9. Jan Verner 4 body, 10. Václav Janáček 3 body, 11. Petr Foret 1 bod, 12. Martin Seidl 1 bod, 13. Panagiotis Dimitsanis 0 bodů

 

 

Sestava EJC 2021

Vedle startérky Soňy Froňkové zleva nahoře: Per-Anders Graberg (Švédsko), Martin Seidl (Německo), Gerald Mossé (Francie), Adrie de Vries (Holandsko), Panagiotis Dimitsanis (Řecko), Sibylle Vogt (Švýcarsko), Jan Verner (Česká republika).

Zleva dole: Jaroslav Línek (Slovensko), Eddy Hardouin (Francie), Václav Janáček (Česká republika), Petr Foret (Česká republika), Ricardo Sousa (Portugalsko), Antonio Fresu (Itálie).

foto Martin Haleš

 

 

Milan Kříž, největší sponzor Evropského poháru žokejů, předává pohár pro vítěze EJC 2021 Antoniovi Fresu

foto Martin Haleš

 

 

Trojice nejlepších žokejů Evropského poháru žokejů 2021. Druhý Holanďan Adrie de Vries, vítězný Ital Antonio Fresu a třetí Švéd Per-Andres Graberg.

foto Martin Haleš

 

 

Přestože dopravní spojení letos nebylo ideální, kvůli stavbě nové zastávky se nedalo přijet vlakem a část silnice před závodištěm byla jednosměrná, dorazila početná divácká kulisa.

foto Martin Haleš

 

 

Diváky přenosu ČT Sport provázeli ve Studiu EJC jako vždy Barbora Černošková a Martin Cáp.

 

 

Několikanásobný německý šampión a účastník Evropského poháru Filip Minařík, který po zranění ukončil kariéru, byl letos v roli televizního experta.

foto Martin Haleš

 

EJC Leram Million je dostih Jaroslava Línka. Letos ho vyhrál již potřetí, když byl v sedle málo čekané Rabbit Breath. Poprvé to bylo v roce 2016 s Pretorianem, loni s Politicem.

foto Martin Haleš

 

Allan Petrlík se má proč radovat. Komu se také v jednom roce povede se svými svěřenci vyhrát derby (slovenské) a nejbohatší český dostih pro tříleté a starší koně EJC Leram Million.

foto Martin Haleš

 

 

Premiéru dostihu pro české odchovance na mítinku EJC Cena společnosti KSB – Pumpy + Armatury vyhrála vítězka Jarní ceny klisen Solemeena. Česká odchovankyně ale vyhrála i jeden z hlavních dostihů programu, Hrubymoving EJC Long - Velkou cenu českého turfu vybojovala svěřenkyně Hany Kabelkové Wellunca.

foto Martin Haleš

 

 

Václav Luka sahal po prvenství ve dvou hlavních dostizích EJC 2021, ale ani jednou neuspěl. Dokonce ani s Nagano Goldem. Toho jela největší hvězda mítinku Gerald Mossé, který také na vítězství nedosáhl. To Adrie de Vries bojoval v Hrubymoving EJC Long - Velké ceně českého turfu do posledních metrů a přestože neuspěl, díky umístěním a výhře v prvním bodovaném dostihu mu patřilo na EJC 2021 druhé místo.

foto Martin Haleš

 

Pořadatelé avizovali, že letos se Evropského poháru žokejů zúčastní i žena. Tou byla Švýcarka Sybille Vogt, která byla mezi sázejícími hodně populární a její kurz na vítězství v poháru klesl ze 30:1 na 7,5:1. Není se čemu divit, vedla si dobře a získala dvě druhá místa včetně v EJC Leram Millionu. S 15 body nakonec obsadila čtvrtou příčku.

 

 

Evropský pohár žokejů připravuje tým lidí, mezi nimiž jsou i členové naší redakce. Hlavními organizátory akce jsou Tomáš Machovský a Jiří Vávra.

foto Martin Haleš

 

 

Populárním doprovodným programem na EJC je podpisová akce žokejů. Ti se fanouškům podepisují na připravené kartičky, ale třeba i na ruku, jako v případě českého reprezentanta Václava Janáčka.

foto Martin Haleš

 

 

Populární je i tradiční after party, která se po roční pauze opět konala v prostorách chuchelské tribuny. Na pódiu někdejší britský žokej Gary Hind spolu s vítězem EJC 2021 Antoniem Fresu.

foto Martin Haleš

 

 

Součástí after party je vždy módní přehlídka v plavkách, letos byla doplněna i o přehlídku šatů. Vítěz EJC 2021 Antonio Fresu v obležení modelek a návrhářky Fashion Island.

foto Martin Haleš

 

 

(Ondřej Blahník)