Uživatel: | Registrovat
Menu

Předplatné

Pro přístup k placenému obsahu Vám nabízíme:

Měsíční předplatné za 99 Kč

nebo

Roční předplatné za 599 Kč

Více informací...

Objednat...

PLEMENÍCI 2020

PLEMENÍCI 2020
Eagle Top

Připouštěcí sezóna se blíží, proto vám představujeme jednotlivé plemeníky, kteří by letos mohli působit v našem chovu.

Nováčky v letošní sezóně jsou Listed vítěz ve Francii a dvojnásobný vítěz EJC Middle Wireless a vítěz polské trojkoruny, Gr.2 vítěz v Itálii a Gr.3 v Německu Va Bank. Naopak z loňské sestavy bude chybět Chardonney Tcheque, který bude tuto sezónu v teplokrevném chovu v Tlumačově. Uhynul Bretigny, který ale připouštěl minimálně. Je možné, že někdo z našeho seznamu nakonec ještě vypadne.

 

AGE OF JAPE (POL) nar. 2006

Jape (USA) - Age Of Gold (GB) (Belmez (USA))

Ve střední Evropě neměl konkurenci, o blyck type v cizině se však nepokusil. Do Česka přišel s vizitkou předního polského dvouletka. Dominoval především na vytrvaleckých tratích, přestože je vítězem české trojkoruny. Vyhrál Slovenské derby i Velkou cenu Slovenska ve čtyřech letech. Po přechodu na překážky uspěl v Gran Corsa Siepi d'Italia. Po roční zdravotní pauze se zaměřil na cross country, kde sice vyhrál dva menší dostihy, ale na svoji někdejší výkonnost již nenavázal, když kvůli zdravotním potížím startoval sporadicky.

Otec Jape dal v Polsku řadu výborných vytrvalců. Dal čtyři vítěze Wielke Warszawske Kombinacju, Tulipu, Night Expresse a Merliniho. U nás Taro vyhrál Velkou cenu českého turfu. Ještě víc se asi proslavil jako otec překážkářů. Polský vítěz St Legeru Galileo dokázal uspět i v Británii, kde na Cheltenham Festivalu vyhrál Royal & Sun Alliance Novices Hurdle. U nás ho proslavil vítěz Zlatého poháru Almanzor, vítěz Ceny Vltavy Baggio nebo Memoriálu kpt. Poplera Iraklion. Corsa Siepi di Merano vyhrál Mega Hit, Imprezer byl v Gran Premio Merano druhý, Demon Magic třetí.

Matka Age Of Gold pochází z úspěšné francouzské rodiny. Ve Francii se umístila na čtvrtém a pátém místě v Listed na 2300 a 2000 metrů. Měla ale rating jen 35 kg. Kromě Age Of Japa dala ještě několik překážkářů, když nejlepším z nich byl Age Of Luck umístěný v Poháru Josefa Váni ve Varech.

Do chovu byl zařazen v roce 2015 u Miroslava Ševčíka ve Vlachovicích, kde dostal početně velkou příležitost. Připustil nejvíc klisen v ČR a v dalším roce se také držel vysoko. Po jeho smrti Miroslava Ševčíka připouštěl loni v Hřebčinci Tlumačov.

V prvním ročníku měl dva vítěze v Polsku. Většina potomků se na dráze objevila až ve třech letech. Mezi dvouletými si u nás vedl nejlépe Mike Of Jape. Syn jedničkové Mainly Monroe byl dvakrát druhý ve Slušovicích a získal rating 59 kg. Loni dokázal třikrát zvítězit, dvakrát ve trojkách a získal rating 72,5 kg. V polovině sezóny přešel na překážky, kde se umístil v Polsku i Itálii. Loňská čtyřková vítězka První Dáma, umístěná v trojkách na vytrvaleckých tratích, měla handicap 61 kg. V trojkách dvakrát umístěná Fable obdržela v klasifikaci hodnocení za nejlepší výkon 68,5 kg. Mezi šesti loňskými startujícími dvouletky vyhrál jen Dark Sun. Syn jedničkové sprinterky Dorotky, která později uspěla i na překážkách, zvítězil v jediném startu ve Slušovicích.

Age Of Jape bude letos působit opět v Hřebčíně Vlachovice, který převzal nový majitel. Připouštět bude za 12.000 Kč za březí klisnu.

Hodnocení: Na rovinách byl úspěšný ve středoevropském regionu, možná by měl třídu i na black type, ale o to se nikdy nepokusil. V chovu sice dostal velkou příležitost, ale s minimem kvalitních matek. Potomstvo se ukazuje pozdnější a mezi prvními tříletými neměl výraznou osobnost. V nabídce je řada lepších rovinových plemeníků, pro potomstvo, které by mělo jít překážkovým směrem, ale může být volbou. To by mohli naznačit jeho potomci již v tomto roce.

PŮVOD

 

AMICO FRITZ (GER) nar. 2006

Fasliyev (USA) - Arctic Appeal (IRE) (Ahonoora (GB))

Začal běhat od tří let ve Francii. Na black type scéně se však prosadil až jako čtyřletý, kdy ve Fontainebleau vyhrál Listed na 1100 metrů. Další jeho velké triumfy přišly v Německu, kde vyhrál Benazet Rennen (Gr.3, 1200 m), Silberne Peitsche (Gr.3, 1300 m) i největší německý sprint Goldene Peitsche (Gr.2, 1200 m) v Baden Badenu. Dvakrát se zúčastnil i Golden Jubilee (Gr.1, 1200 m) na Royal Ascotu, kde získal páté a šesté místo.

Otec je syn Nureyeva Fasliyev. Ten po úspěšné kariéře ve dvou letech, kdy vyhrál Phoenix Stakes (Gr.1) v Leopardstownu a Prix Morny (Gr.1) v Deauville a stal se tak evropským šampiónem dvouletých pro rok 1999, zamířil do chovu. V něm byl dle očekávání především otcem raných a rychlých koní. Carry On Katie vyhrála Cheveley Park Stakes (Gr.1), mezi dvouletými byli úspěšní i druhý z Racing Post Trophy City Leader a druhá z Prix Morny Much Faster. Asi nejtřídovějším potomkem byl specialista na 1000 metrů Chineur, který vyhrál na Royal Ascotu King Stand Stakes, které tehdy ještě měly status Gr.2. Najdeme ale i několik potomků Fasliyeva, kteří uspěli na black type scéně na vytrvaleckých tratích.

Matka Arctic Appeal běhala začátkem devadesátých let v Británii sprinty, kde sice jednou obdržela rating 94 lb, většinou se ale její handicap pohyboval něco nad 80 lb. V chovu dala kromě Amico Fritze dvakrát druhou v německých Gr.3 na míli Arlecchinu a Arlekinadu, která v chovu uspěla vítězkou German 1000 Guineas Ajaxanou.

V chovu debutoval v roce 2013 v Gestüt Harzburg. V německém chovu orientovaném více na vytrvaleckou produkci však nedostal příležitost, a proto ho na dráze dosud reprezentovalo minimum potomků. V roce 2017 působil ve francouzském hřebčíně Haras d'Emyl. Z jeho mála potomků se u nás blýskl „Zimní královnou“ Love Connection, která byla zvolena nejlepší dvouletou klisnou v roce 2017. Ve třech letech ale již takovou formu neměla. Ve Francii měl několik potomků s ratingy 31 až 36 kg. Jeden pak měl na překážkách 53 kg.

V roce 2018 začal působit v Hřebčínu Napajedla, kde je pro letošní sezónu nabízen za 17.000 Kč za březí klisnu.

Hodnocení: Plemeník s velmi dobrou dostihovou třídou, který zatím nebyl výrazně využit v chovu. Na dráze ho reprezentuje minimum potomků, z nich ale měl u nás jedničkovou vítězku a několik potomků ve Francii také nemělo špatnou výkonost. Registrovaných má u nás 11 ročků z klisen jako je sprinterka Waka Laura, vytrvalá Greek Wedding, prověřené matky Rabbit Montjeu a Sweet Answer nebo Lailah, která je jediným potomkem Relaxed Gesture. S nimi by se mohl prosadit.

PŮVOD

 

Amico Fritz

 

 

DURANTE ALIGHIERI (GB) nar. 2008

Galileo (IRE) - Puce (GB) (Darshaan (GB))

Jeho kariéra moc oslnivá není. V Británii absolvoval tři starty a ten poslední na vytrvalecké distanci jako tříletý vyhrál. Byl to ale jen handicap class 5 a za to dostal rating 75 lb, což by nestačilo ani na naši špičku.

Původ má ale dobrý. Jeho otcem je v dnešní době suverénně nejlepší evropský plemeník Galileo. Otec fenomenálního Frankela dává každý rok několik šampiónů. Loni ho reprezentoval vítěz Prix de l’Arc de Triomphe Walgeist a vítězka Irish Champion Stakes Magical. Tříletý Japan porazil v International Stakes Crystal Oceana.

Matka Puce vyhrála Listed na 2400 metrů v Ascotu. Také její potomci se uplatňovali na vytrvaleckých distancích. Pongee vyhrála ve čtyřech letech Lancashire Oaks (Gr.2) a byla druhá v Yorkshire Oaks (Gr.1). Lion Sands vyhrál před odchodem do Dubaje Listed v Newmarketu. V chovu se nejlépe uplatnila a dcera Platonic, bába vítězky Irish Oaks Chicquity a světoběžnice Magic Wand, která loni vyhrála Gr.1 v Austrálii, ale v celé řadě velkých dostihů brala druhé místo, naposledy v letošním Pegasus World Cupu Turf. Možná proto byl Duarante Alighieri prodán jako roček za 475.000 liber.

Durante Alighieri byl do chovu zařazen v roce 2013 v Hřebčíně Napajedla. Díky původu se dala očekávat spíš vytrvalost, ale řada potomků se uplatnila spíš ve dvou letech. Šlo především o odchovance Rabbitu Trhový Štěpánov. Nejúspěšnější byl syn dvojkové vítězky Golden Sound Golden Alighieri, který vyhrál Simsonovu cenu. Syn druhé z Oaks Rabbit Montjeu Monte Gelato byl čtvrtý v Karpatské ceně, ve třech letech vyhrál trojkový handicap v Chuchli. Fanega Star byl třetí v Cene zimnej Královnej v Bratislavě.

Střídá působení v Chotouni u Václava Luky s působením v Pičíně Rabbitu Trhový Štěpánov, kde bude stát letos.

Hodnocení: Ačkoli má velmi dobrý původ, třída na dráze mu viditelně chybí. Měl by být zdrojem vytrvalosti, ale jeho potomstvo se často ukazuje lépe ve dvou letech. Dal několik slušných koní z dobrých matek, kteří se ale jako starší nijak neprosadili.

PŮVOD

 

DUX SCHOLAR (GB) nar. 2008

Oasis Dream(GB) - Alumni(GB) (Selkirk(USA))

U nás patřil k elitním mílařům, když vyhrál Velkou cenu Prahy a dvakrát Bratislavskou mílu. Hodnotnější jsou ale jeho výkony v zahraničí, kde byl druhý v Oettingen-Rennen (Gr.2) v Baden Badenu a především v Prix Daniel Wildenstein (Gr.2) na Arc mítinku v Longchamp. Stejná umístění získal ještě při svém britském angažmá v dostizích Gr.3. Na sklonku kariéry běhal především sprinty v Dubai, kde byl třetí v Gr.3 na 1000 metrů.

Otec Oasis Deram je synem výborného plemeníka Green Deserta. Na dráze získal trojici Gr.1 vítězství na distancích do 1200 metrů. Jako dvouletý vvyhrál Middle Park Stakes, rok později napodobil svého otce triumfem v July Cupu a ještě suverénnější byl jeho úspěch v kilometrovém Nunthorpe Stakes. Sám již dal 120 black type vítězů, z toho 17 vyhrálo Gr.1. Jeho připouštěcí poplatek se v letech 2011 až 2014 vyšplhal na 85.000 liber. Kromě řady výborných dvouletků dal výborného sprintera Muharaara, který vyhrál July Cup, Commonwealth Cup, British Champions Sprint Stakes a Prix Maurice de Gheest, vše Gr.1. Prohibit vyhrál King’s Stand Stakes. Dal i šestinásobnou vítězku Gr. 1 Midday, která se s úspěchy na tratích od 2000 do 2400 metrů jeho produkci trochu vymyká.

Matka Alumni je vítězkou Cheshire Oaks (Listed). Dux Schollar je její nejlepší potomek. Red Armada loni získal za vítězství v mílovém handicapu tříletých v Ascotu rating 89 lb. Její matka Ajuga dala dva grupa vítěze, u nás je však známa jako matka naší klasické vítězky Ajanty.

Dux Scholar debutoval v chovu v roce 2018 v Hřebčíně DAR v Krabčicích, kde i letos působí za 22.000 Kč za březí klisnu.

Hodnocení: Podle třídy patří k nejlepším, přičemž na jeho straně je také ranost a tvrdost. Asi ještě výrazněji než výsledky, zaujme svým původem. Je totiž pokračovatelem mimořádně úspěšné linie. Vše navíc podtrhuje kvalitní exteriér. Co se týče distančních očekávání, tak přestože Dux Scholar zvládl i dva kilometry, většina jeho potomků pravděpodobně najde optimum na kratších distancích. U nás má nahlášeny čtyři ročky, z nichž jeden je potomkem výborné mílařky Corcovady.

PŮVOD

 

EAGLE TOP (GB) nar. 2011

Pivotal (GB) - Gull Wing (IRE) (In The Wings (GB))

Jako tříletý vyhrál na Royal Ascotu King Edvard VII Stakes (Gr.2), více se proslavil o rok později, kdy v King George VI And Queen Elizabeth Stakes (Gr.1) svým úderným finišem jen těsně nestačil na Postponeda, který od té doby vládnul na distancích 2400 metrů.

Otec Pivotal vyhrál jako tříletý Nunthorpe Stakes na 1000 metrů. Jeho potomstvo se ale uplatnilo na všech distancích. Je veleúspěšný plemeník, který dal řadu výborných koní. Mezi jeho 30 Gr.1 vítězi jsou vynikající sprinteři Killachy, Regal Parade a Maarek, mílař Excelent Art, vítěz Dubai World Cupu African Story nebo výborný středotraťaře Farh. Jeho dcerou je i vítězka Epsom Oaks Sariska.

Sariska je i polosestrou matky Eagle Topa Gull Wing. Dcera vítěze Breeders' Cup Turf In The Wings běhala na vytrvaleckých tratích a dokázala uspět na Listed scéně. V chovu dala ještě úspěšné Eagle Topovi bratry. The Lark vyhrál Gr.2 na 2900 metrů v Doncasteru, pro Wings Of Desire byl vrchol kariéry start v King George VI and Queen Elizabeth Stakes, v němž stejně jako Eagle Top skončil druhý.

V chovu začal působit v roce 2017 v Británii za 3.000 liber. Výraznější příležitost ale nedostal, když v Británii je spíš poptávka po rychlých ranných plemenících. Díky tomu se dostal plemeník s takovou kariérou k nám. Jeho majitelka ho chtěla nahradit bratrem Wings Of Desire, který ve třech letech vyhrál derby předzkoušku Dante Stakes na 2000 metrů. Nakonec však skončil v chovu v Jižní Africe.

Eagle Top působí od roku 2018 v Hřebčíně Střelice, kde připouští za 26.000 Kč za březí klisnu. Zde dostal výraznou příležitost, často i od zahraničních majitelů

Hodnocení: U nás je to plemeník s asi nejlepší kariérou a vynikajícím původem. Mohl by se zde dobře uplatnit, protože u nás není takový tlak na dvouleté potomstvo. Jako od vytrvalce od něj lze čekat pozdější produkci. Jeho první potomky můžeme začít hodnotit už letos, protože na ostrovech bude mít první dvouleté.

PŮVOD

 

Eagle Top

 

 

EGERTON (GER) nar. 2001

Groom Dancer (USA) - Enrica (GB) (Niniski (USA))

Patřil k předním vytrvalcům v Německu. Ve třech letech byl druhý v Grosser Preis von Baden (Gr.1). Po roční zdravotní pauze jako pětiletý vyhrál Hansa-Preis (Gr.2) a byl druhý v Preis von Europa (Gr.1). Ještě v sedmi letech vyhrál Hansa-Preis podruhé.

Otec Groom Dancer je úspěšný francouzský plemeník. V 80. letech vyhrál Prix Lupin (Gr.1) na 2100 metrů. Nejlepším jeho potomkem byl asi výborný sprinter Pursuit Of Love, druhý v July Cupu.

Matka Enrica byla druhá v d Premio Lydia Tesio (Gr.2) na 2000 metrů. V chovu dala i vítězku Preis der Diana (Gr.1) Enoru, matku německého „zimního favorita“ Erasmuse. Ephraim vyhrál Gr.3 na 2 míle v Hoppegartenu.

Egerto začal působit v chovu v roce 2009 v Hřebčíně Napajedla a hned v prvních ročnících měl dva velmi dobré koně. Taggerton vyhrál slovenský St Leger a o rok později Love Me Slovenské derby. Pozdější ročníky již tak úspěšné nebyly. V roce 2017 vyhrál Smiling maďarského "zimního favorita". V poslední době byl nejlepší Sapienti, druhý z Ceny prezidenta republiky byl loni třetí ve Zlatém poháru v Bratislavě. I tak získal třetí místo v šampionátu plemeníků na rovinách, nejlepší z těch, co působili u nás. Těžil ale i z nejvíce běhajících potomků.

Jeho potomci jsou úspěšní i na překážkách. Talent vyhrál dvě kvalifikace na Velkou pardubickou a dokázal uspět i v Itálii. Maďarský Diplomata byl druhý v Křišťálovém poháru i v Gran Corsa Siepi di Milano. Poinsettia vyhrála Cenu Laty Brandisové.

V Hřebčíně Napajedla letos připouští za 20.000 Kč za březí klisnu.

Hodnocení: Měl velmi dobrou výkonnost. V našem chovu dal dva klasické vítěze na vytrvaleckých tratích. Nejúspěšnější koně měl v prvních třech ročnících. Mezi ně patří i jeho nejlepší potomci na překážkách. Stále ale dokáže dát dobré koně.

PŮVOD

 

 

GOD BLESS YOU (CZE) nar. 2006

Security Risk(USA) - Gold Palatia(USA) (Miswaki(USA))

Ve dvou letech byl třetí v Gerschově memoriálu, o rok později po druhém místě v Memoriálu prof. Václava Michala byl pátý ve Velké jarní. Později běhal na tratích okolo 2000 metrů, kde se umístil v několika jedničkách. Vyhrál dvojku na 2400 metrů.

Otec Security Risk byl úspěšný v našem chovu. Z jeho potomků je nejznámější výborná vytrvalkyně Vadeona.

Matka Gold Palatia běhala v USA a od 90. let působila v našem chovu, kde dala řadu dobrých koní jako klasicky umístěnou Goldpalomu nebo jedničkového vítěze Goldruna.

God Bless You debutoval v chovu v roce 2018 v Neveklově u Romana Pokorného.

Hodnocení: Patřil u nás sice mezi jedničkové koně, ale nijak zvlášť nezářil. Takováto kariéra by neměla být vstupem do našeho chovu. Bude spíš využíván pro klisny svého majitele.

PŮVOD

 

LEHAIM (FR) nar. 2012

Siyouni (FR) - El Cuerpo E L’alma (USA) (Harlan‘s Holiday (USA))

Nejlepších výkonů dosáhl ve dvou letech. Po vítězném debutu v Chantilly byl třetí v Gr. 3 a v Gr.2. Za to obdržel francouzský rating 49,5 kg. Ve třech letech ale šel s formou dolů. Běhal na sprinterských tratích. V tréninku Václava Luky měl nejvyšší známku 39 kg.

Otec Siyouni vyhrál ve dvou letech svou jedinou Gr.1 Prix Jean-Luc Lagardere. V klasickém věku byl druhý mílových Prix Jean Prat (Gr.1) a třetí v Prix Du Moulin De Longchamp (Gr.1). V chovu je od roku 2011 a získal si pověst výborného plemeníka. Jeho poplatek ve Francii vystoupal na 100.000 €. Dal tři Gr.1 vítěze. Dvě výborné mílařky. Francouzská klasička Ervedya vyhrála tři Gr.1, Laurens dokonce šest. Loni měl na dráze nejlepšího světového tříletka Sottsasse, vítěze francouzského derby a třetího v Prix de l’Arc de Triomphe.

Matka El Cuerpo E L'Alma se ani v jednom ze tří startů ve Francii neumístila. V chovu dala i Al Tariqa, který také běhal na kratších tratích a ve Francii měl nejvyšší rating 42,5 kg. Větší kvalitu najdeme až u prabáby Yarn, která dala vítěze Middle Park Stakes (Gr.1) pro dvouleté Minardiho.

Lehaim začal působit loni v Ohrozenici na Moravě u Luďka Růžičky.

Hodnocení: Ve dvou letech ukázal black type výkonnost. Měl by tedy být nositelem rychlosti a ranosti. Původem ale zas tak neoslní. Měl by být využíván především svým chovatelem.

PŮVOD

 

LIMARIO (GB) nar. 2010

Areion (GER) – Limaga (GB) (Lagunas (GB))

Ve dvou letech vyhrál největší dostih pro dvouleté v Německu Preis der Winterfavoriten (Gr.3). Další Gr.3 úspěch přidal o rok později na 2000 metrů v Hannoveru. U nás byl krátce v tréninku v roce 2014, kdy jako čtyřletý lehce vyhrál Velkou cenu Prahy. Další kariéru strávil převážně v Dubaji, kde vyhrál handicap s ratingem 110 lb, za což dostal 113 lb a naposledy na jaře 2017 tam byl pátý v Gr.3. U nás to zkusil ještě loni na jaře. Ve Velké Chuchli absolvoval trojku na 2200 metrů ze špice, v závěru se však propadl na poslední místo. Pak šel rovnou do chovu.

Otec Areion je německý sprinter, který ve třech letech vyhrál největší domácí sprint Goldene Peitsche v Baden Badenu a Gr.3 na derby mítinku v Hamburku. V Hamburku zopakoval úspěch i v pěti letech. V chovu dal jedno Gr.1 vítěze. Tím byl loni dvouletý Alson, který ve Francii dominoval v Criterium International, které se odběhlo jako match. Na Gr.2 dosáhlo šest potomků. Mezi nimi je vítěz Badener Mile Palace Prince, německá klasická vítězka Kali, Itabo porazil loni Royal Youmzaina na 2200 metrů v Baden Badenu.

Matka Limaga dala ještě dva blyck type koně. Le Roi vyhrál dva Gr.3 vytrvalecké handicapy v Autrálii. Limatus jako syn Law Society slavil úspěchy dokonce na ultravytrvaleckých tratích. Vyhrál Listed v Neměcku i ve Francii.

Limario začal loni působit ve Starém Městě u Uherského Hradiště, kde připouští za 12.000 za březí klisnu.

Hodnocení: Na dráze měl velmi dobrou výkonnost, když již ve dvou letech uspěl v největším dostihu pro dvouleté v Německu a v Gr.3 dokázal uspět i později. I původ vypadá dobře. Jeho prezentace na začátku naší loňské sezóny mu ale popularitu jistě nepřinesla.

PŮVOD

 

MAJESTIC MISSILE (IRE) nar. 2001

Royal Applause (GB) - Tshusick (GB) (Dancing Brave (USA))

Již jako dvouletek bodoval v Británii na group scéně, když vyhrál Gr.3 v Goodwoodu. Později patřil k širší špičce sprinterů. Mezi jeho největší úspěchy patří vítězství v Gr.3 na 1000 metrů v Longchamp nebo třetí místo ve stejně dlouhém Nunthorpe Stakes (Gr.1).

Otec Royal Applause patřil již k výborným dvouletkům, když vyhrál Midde Park Stakes (Gr.1) a později se stal jedním z nejlepších sprinterů v Evropě. V pozici favorita vyhrál Sprint Cup (Gr.1) v Haydocku a v předešlém startu byl druhý v July Cupu (Gr.1). V chovu pak dával potomky se značným distančním rozdílem. Od výborných sprinterů až třeba po druhého v Melbourne Cupu Crime Scene.

Matka Tshusick měla na sprinterských tratích rating 80 lb. V chovu dala ještě další čtyři black type potomky. Santo Padre vyhrál sprint v Irsku, Parisian Elegance se ve dvou letech umístila třetí v Gr.3 v Ascotu.

Majestic Missile začal působit v roce 2007 na irském Ballyhane Studu, kde se jeho poplatek pohyboval od 5.000 do 3.000 euro. Později přešel na Bucklands Farm & Stud, kde působil za 3.500 liber. V chovu dal několik sprinterů, kteří bodovali na Listed scéně. Majestic Myles vyhrál dva a byl druhý v Gr.3. U nás je jeho nejznámějším potomkem několikanásobný jedničkový vítěz Mikesh, několikrát umístěný na německé Listed scéně.

Od roku 2017 působí v Hřebčíně Darhorse v Krabčicích za 18.000 kč za březí klisnu.

Hodnocení: V Británii patřil k širší špičce sprinterů a v chovu dal několik black type koní. K nám přišel po úspěších svého syna Mikeshe na naší scéně. Měl být zdrojem rychlosti, velkou příležitost ale u nás nedostal. Loni měl první ročník dvouletých, ale nikdo z nich se na dráze neobjevil.

PŮVOD

 

MIKESH (IRE) nar. 2009

Majestic Missile (IRE) - Avena Satina (IRE) (Polish Precedent (USA))

Patřil mezi naše přední sprintery. Vyhrál Svatováclavskou cenu i s nejvyšší váhou Gomba Handicap. Druhý byl v EJC Sprint, třetí v Cena Ministerstva podohospodárstva a rozvoja vidieka. Uplatnil se také na německé black type scéně, kde byl druhý v Hoppegartener Fliegerpreis (Listed) a dvakrát třetí v Hoppegartener Sprint-Cupu (Listed). Třetí byl i v Premio Cancelli (Listed) v Itálii.

Jeho otec Majestic Missile vyhrál Gr.3 na 1000 metrů ve Francii a byl třetí v Nunthorpe Stakes (Gr.1). V chovu dal několik Listed vítězů. Nyní působí v chovu v ČR.

Matka Avena Sativa běhala na vytrvaleckých tratích a proutěných překážkách, nijak velkou třídu ale neměla. Kvalitu najdeme až u prabáby, která dala vítěze Irish St Legeru Arctic Owl.

Mikesh začal připouštět v roce 2018 u Josefa Pšurného v Uherském Ostrohu, kde bude působit i letos za 5.000 + 5.000 Kč za březí klisnu.

Hodnocení: Jedničkový sprinter, který dokázal uspět i na black type scéně. Konkurence je u nás ale velká, když na mateřské straně není ani tolik kvality. U nás v chovu působí jeho úspěšnější otec, který ale nedostává takovou příležitost. Zajímavé bude distanční rozpětí jeho potomků. Syn sprintera a sám sprinter, který ale pochází z rodiny vytrvalců.

PŮVOD

 

Mikesh

 

MIKHAIL GLINKA (IRE) nar. 2007

Galileo (IRE) - Lady Karr (GB) (Mark Of Esteem (IRE))

Již jako dvouletý byl druhý v Criterium de Sait-Cloud (Gr.1, 2000 m), v dalších letech se specializoval na vytrvalecké dostihy. Jako tříletý vyhrál Queen Vase (Gr.3, 3200 m) na Royal Ascotu, o rok později Gr.2 na 2400 metrů v Dubai a již v českém tréninku Gr.3 na 2000 metrů v Baden Badenu.

Derby vítěz Galileo je momentálně nejlepším evropským plemeníkem i otcem plemeníků. Otec fenomenálního Frankela dává každý rok několik šampiónů. Loni ho reprezentoval vítěz Prix de l’Arc de Triomphe Walgeist a vítězka Irish Champion Stakes Magical. Tříletý Japan porazil v International Stakes Crystal Oceana.

Matka Lady Karr sice na dráze nezářila, když vyhrála jen maiden na 2400 metrů a nejvyšší rating vlastnila 65 lb. Je ale polosestrou Derby vítěze Sir Percy. Dala i u nás známého Chicago, který v Británii na rovinách vlastnil rating 102 lb a ukázal se i v několika lepších dostizích přes proutky než se jim začal plně věnovat v našem tréninku, kde vyhrál Křišťálový pohár a Gran Corsa Siepi di Milano.

Mikhail Glinka začal připouštět v roce 2014 v hřebčíně Darhorse v Krabčicích, kde dostal slušnou příležitost. Na dráze se zatím ukázalo 20 potomků, mezi nimiž byla trojice jedničkových koní. Jeho potomstvo by mělo být spíš pozdnější, ale jeho nejlepší potomci se slušně ukazovali již ve dvou letech. Slivka z jeho prvního ročníku patřila mezi nejlepší tříleté klisny na Slovensku, kde vyhrála Cenu Arvy a Cenu trojročných kobýl. Ve čtyřech letech se ukázala i jako velký talent na překážkách. Opanovala první čtyři starty, včetně dvojky v Pardubicích, byla druhá v Itálii a ve Zlatém poháru EŽ nestačila jen na suverénku Famous Valley. Mezi loňskými tříletými si vedl nejlépe Bolthorn, který byl čtvrtý ve Slovenském derby i St Legeru a ve Veľkej októbrovej ceně byl blízko třetí v konkurenci starších. Syn klasické vítězky Brittany Big Ben byl pátý v Ceně zimního favorita a Velké jarní ceně a v derby předzkoušce Velké červnové se umístil třetí. Mezi loňskými dvouletými měl polskou vítězku Magadi.

Mikhail Glinka připouští v hřebčíně Darhorse v Krabčicích za 30.000 za březí klisnu.

Hodnocení: Na dráze měl velmi dobrou výkonnost, když dokázal vyhrát Gr.2. Je synem nejlepšího plemeníka současnosti a i na mateřské straně jsou úspěšní koně. V prvních dvou tříletých ročnících měl tři jedničkové potomky. Je tedy vidět, že dokáže dát kvalitní koně, což je potenciál pro budoucnost. Řada potomků ale nedokázala zvítězit.

PŮVOD

 

MOONJAZ (GB) nar. 1997

Nashwan (USA) – Harayir (USA) (Gulch (USA))

V Británii vyběhnul jen jednou jako tříletý, ve čtyřech letech za druhé místo v handicapu na 2800 metrů získal rating 95 lb. Další kariéru absolvoval ve Švýcarsku, kde vyhrál Super Grand Prix BMW.

Otec Nashwan vyhrál Derby, Eclipse Stakes a King George VI and Queen Elizabeth Stakes. Z jeho potomků je nejznámější vítěz Prix de l'Arc de Triomphe Bago a výborný vytrvalec Swain, který King George VI and Queen Elizabeth Stakes vyhrál dokonce dvakrát a přidal i Champion stakes. One So Wonderful vyhrála International Stakes v Yorku.

Matka Harayir je vítězkou 1000 Guineas. V chovu dala jednoho Listed vítěze na 2000 metrů Izdihama, který také začal běhat až ve třech letech a několikrát se umístil v Gr.3.

Moonjaz působí v chovu od roku 2005 a dal několik velmi dobrých koní. Aztek patřil mezi naše nejlepší vytrvalce. Vyhrál Velkou cenu českého turfu, Zlatý pohár a dvakrát Cenu prezidenta republiky. Krasava byla druhá v Českém derby, její bratr Kristiano loni druhý ve Slovenském derby. Sicílie byla třetí v Oaks. Aztek se výrazně prosadil i na překážkách, kde vyhrál Křišťálový pohár a Gran Corsa Siepi di Merano. Al Jaz byl druhý ve Velké pardubické, Jesmoon v Ceně ČASCH. Syn Nostalgie Night Moon loni vyhrál největší dostih pro tříleté proutěnkáře v Itálii.

Působí u Vladimíra Vinklárka v Plačovicích.

Hodnocení: Svojí dostihovou kariérou neoslní, ale dal několik velmi dobrých potomků, kteří uspěli ve vytrvaleckých dostizích i na překážkách. Ve svém věku ale již připouští minimum klisen.

PŮVOD

 

Moonjaz

 

POP ROCK (JPN) nar. 2001

Helissio (FR) - Pops (JPN) (Sunday Silence (USA))

V Japonsku sice začal běhat už od dvou let, mezi špičkou se prosadil až jako pětiletý, kdy o hlavu prohrál australský Melbourne Cup. Délka hlavy ho dělila i o rok později od vítězství v Japan Cupu. Druhý byl také v Arima Kinen, třetí v další Gr.1 Takarazuka Kinen.

Otec Helissio vyhrál o 5 délek Prix de l'Arc de Triomphe. Získal i Grand Prix de Paris a Prix Ganay. V chovu působil v Japonsku, kde se však výrazně neprosadil. Kromě Pop Rocka dal jen australského Gr.1 vítěze Helenuse. Později přešel do překážkového chovu v Británii.

Matka Pops dala v Japonsku kromě Pop Rocka v Gr.3 umístěnou Speed Riper.

Pop Rock začal působit v chovu v roce 2011 v Hřebčíně Napajedla. Jeho nejúspěšnějšími potomky jsou v St Leger u nás i na Slovensku umístění Golden Devil a Montheu Third, který vyhrál Memoriál prof. Václava Michala a tři dvojky v Mostě, kde byl i těsně druhý v Memoriálu Vlastimila Smolíka. V Maďarsku dal druhou z Oaks Alegorii, u nás se neztratila mílařka Johanka. Na překážkách byla druhá v Ceně Laty Brandisové Apas Rocka, v Ceně Jana Kašpara byl druhý New Finch.

Působí u rodiny Vocásků v Němčicích, kde připouští za 30.000 (+DPH) za březí klisnu.

Hodnocení: Asi i díky svojí mohutné postavě dozrával později, pak však patřil v Japonsku na vytrvaleckých tratích k absolutní špičce. Z působení v Napajedlích dal dva klasicky umístěné potomky. Z chovu rodiny Vocásků v Němčicích pocházejí spíš překážkáři.

PŮVOD

 

Pop Rock

 

POUVOIR ABSOLU (GB) nar. 2005

Sadler's Wells (USA) - Pine Chip (USA) (Nureyev (USA))

Běhal ve Francii na vytrvaleckých distancích, kde se prosadil spíš jako starší. Na distanci 2400 metrů vyhrál třikrát Listed a o nos prohrál Grand Prix de Deauville (Gr.2) s Jukebox Jury. Čtvrtý byl v Prix du Cadran (Gr.1) na 4000 metrů. kde se prosadil jako starší, když vyhrál několik Listed dostihů, ale byl i těsně druhý v Gr.2.

Jeho otec Sadler's Wells vyhrál v roce 1984 Irish 2000 Guineas, Eclipse Stakes a Champion Stakes. Druhý byl ve francouzském derby a King George VI and Queen Elizabeth Stakes. Řadí se mezi nejlepší plemeníky historie. Je otcem nejlepšího současného plemeníka Galilea, otce třech vítězů Epsom Derby Montjeu a dalších výborných koní.

Matka Pine Chip je pravou sestrou vítěze Prix de l'Arc de Triomphe Peintre Celebre. Startovala jen jednou ve Francii, v chovu dala i třetího z Listed na 2400 metrů Perfect Murder.

Pouvoir Absolu začal působit v roce 2013. Na draze ho zatím na dráze reprezentovalo 9 potomků. Ve třetím ročníku se blýskl vítězkou Ceny zimní královny Dark Absolu, kterou dal se sprinterkou Rabbit Dark Angel. Loni byla druhá v Memoriálu Harryho Petrlíka a Ceně běloušů, čtvrtá v Jarní ceně klisen. Mujahid Brave, z prvního ročníku, se ve třech letech několikrát umístil ve dvojkách. Loni měl na dráze nadějné dvouletky Averise, pátého z Ceny zimního favorita, a Avignona, čtvrtého v Pražském zimním favoritovi. První potomci se začínají prosazovat i na překážkách. Del Ray byl třetí ve Zlaté sponě tříletých a loni vyhrál kros pro čtyřleté v Pardubicích, kde poztrácel své soupeře.

Připouští v Hřebčíně Napajedla za 16.000 za březí klisnu.

Hodnocení: Na dráze měl black type výkonnost na vytrvaleckých tratích. To by ho předurčovalo spíš pro produkci překážkových koní. Přestože sám byl spíš pozdní, s kvalitní matkou, která měla dostatek rychlosti, dokázal dát ranného jedničkového potomka, který se uplatnil i na kratších distancích.

PŮVOD

 

ROL‘OVER BEETHOVEN (FR) nar. 2003

Mozart (IRE) – Don‘t Worry Me (IRE) (Dancing Dissident (USA))

Ve třech letech dosáhl v Irsku na sprinterských tratích na rating 94 lb, když ve většině ostatních startů byl hodnocen méně. Po přechodu do našeho tréninku byl druhý v Ceně Jezdectví.

Jeho otec Mozart byl vynikající sprinter, když vyhrál July Cup i Nunthorpe Stake (oba Gr.1). V chovu dal také výborného sprintera Amadeus Wolf, který je také úspěšným plemeníkem.

Jeho matka Don‘t Worry Me vyhrála v Ascotu Gr.2 na 1000 metrů. Jejím nejlepším potomkem byla v Listed umístěná Bits Of Paradise.

Rol’Over Beethoven působí v chovu od roku 2009. Z nemnoho potomků dal několik trojkových vítězů. Jeho chovatel Rabbitt Trhový Štěpánov s ním připustí několik svých klisen

Hodnocení: Původ má dobrý, třídou ale nijak neoslní. Jeho chovatel ho využívá k připuštění několika málo klisen.

PŮVOD

 

ROSENSTURM (IRE) nar. 2002

Monsun (GER) - Roseate Wood (FR) (Kaldoun(FR))

V našem regionu patřil mezi výborné koně. Jako dvouletý vyhrál jedničku v na říjnovém mítinku v Pardubicích. O rok později doma na Slovensku vyhrál lehce Velků jarnů cenu a o 10 délek Starohájské derby. Pak se však zranil.

Otec Monsun byl druhý v německém derby, vyhrál Aral Pokal (Gr.1) a dvakrát Preis von Europa (Gr.1). Patřil mezi výborné plemeníky a dal celou řadu Gr.1 vítězů, kteří uspěli v největších dostizích i za hranicemi Německa. Manduro vyhrál dvě Gr.1 ve Francii a Prince of Wales’s Stakes v Ascotu, Novellist King George VI and Queen Elizabeth Stakes, Shirroco Breeders‘ Cup Turf a Coronation Cup, Protectionist Melbourne Cup.

Matka Roseate Wood vyhrála v Německu Listed na 1000 metrů a byla druhá v Gr.3 na 1200 metrů. V chovu dala i Rhenuse, třetího v Listed ve Francii na 2000 metrů.

Rosensturm začal působit v chovu v roce 2007 Doubravanech u Vítězslava Vandy. Dokázal dát výbornou Venillii, která vyhrála EJC Middle a s velkou převahou Memoriál Josefa Dolejšího ve Varech. Rajči Šimon vyhrála ve dvou letech Karpatskou cenu a na Slovensku patřila mezi špičku tříletých klisen, Lust je vítězkou ceny Pat’s Music. Tři jedničkové dostihy na Slovensku vyhrála Diana Rosensturm. Na překážkách se prosadil Vajgaros, který vyhrál Cenu Jana Kašpara pro pětileté.

Připouští v Doubravanech u Vítězslava Vandy za 18.000 za březí klisnu.

Hodnocení: V našem regionu měl velmi dobrou výkonnost, kvůli zranění se však nemohl prosadit více. V chovu si vede dobře, když dal několik jedničkových koní. Jeho poslední ročníky jsou však početně velmi slabé. Po úspěchu svých potomků ale opět dostal větší příležitost.

PŮVOD

 

SHAYWAN (IRE) nar. 2012

Sinndar (IRE) – Shawara (IRE) (Barathea (IRE))

Začal běhat až ve čtyřech letech. Vyhrál dva dojkové dostihy v Bratislavě a Chuchli na 2000 a 2200 metrů a pak Memoriál Vlastimila Smolíka. Ve Zlatém poháru byl druhý. Po zdravotní pauze se představil ještě dvakrát v pěti letech. V Listed na 3000 metrů v Milánu prohrál o nos s Trip To Rhodosem, v Listed ve Francii pak neuspěl.

Otec Sinndar prohrál těsně jen jednou na úvod klasické sezóny. Ostatních 7 startů vyhrál. Již ve dvou letech si připsal National Stakes (Gr.1) v Curragh, v dalším roce britské i irské derby a Prix de l’Arc de Triomphe. V chovu dal několik velmi dobrých vytrvalců. Youmzain vyhrál Grand Prix de Saint-Cloud, Velkou cenu Evropy a byl třikrát druhý v Prix de l’Arc de Triomphe. Tam byla druhá i sestra Shaywana Shereta, vítězka Irish Oaks. Dal i polosestru jejich matky Shawandu, také vítězku Irish Oaks a Prix Vermeille (Gr.1). Druhá v Prix de Diane byla Rosanara, vítězka Prix Marcel Boussac (Gr.1) ve dvou letech.

Matka Shawara je polosestrou vítězky Irish Oaks Shawandy. Ve třech letech vyběhla jen jednou, ve čtyřech vyhrála Listed na míli v Deauville. V chovu dala sestru Shaywana Sheretu, vítězku Irish Oaks, Prix Vermeille a druhou v Prix de l’Arc de Triomphe. V Listed na vytrvaleckých tratích se umístili Londres i Shazand.

Shaywan začal působit v chovu loni v Pohankově u Brna u Bohuslava Jochmana, kde připouští za 10.000 za březí klisnu.

Hodnocení: Na dráze dosáhl na black type v Itálii. Jeho kariéru ovlivnily zdravotní problémy. Původ má ale velmi dobrý. V krvi má hodně vytrvalosti. Běhat ale začal až ve čtyřech letech, což pro plemeníka není ideální.

PŮVOD

 

SLEEPING INDIAN (GB) nar. 2001

Indian Ridge (GB) - Las Flores (IRE) (Sadler's Wells (USA))

Nejvíce se mu dařilo na distanci 1400 metrů, kde v Británii vyhrál Gr.3 v Newbury i Gr.2 v Newmarketu. Byl také čtvrtý v Breeder's Cup Mile.

Otec Indian Ridge vyhrál Gr.2 sprint v Ascotu. V chovu byl velmi úspěšný a dal řadu Gr.1 vítězů, od sprintů po vytrvalce jako byl před lety do Napajedel importovaný Relaxed Gesture, který se bohužel ukázal jako neplodný. Vynikající mílařka Ridgewood Pearl vyhrála ve třech letech tři Gr.1 v Evropě a kariéru zakončila vítězstvím v Breeders‘ Cup Mile. Sprinter Namid vyhrál Prix de l'Abbaye de Longchamp.

Matka Las Flores byla v Anglii druhá v Listed, v Itálii se umístila třetí Oaks. Její syn Aiken vyhrál Grand Prix de Chantily (Gr.2) na 2400 metrů. Nationalism Listed na míli ve Windsoru. Felicity vyhrála v Chepstow Gr. Pro klisny na 2000 metrů a v chovu dala Gr.3 vítěze Gatewooda.

Sleeping Indian působil v britském chovu od roku 2007. Jeho připouštěcí poplatek postupně klesl z 5.000 na 3.000 liber. Jeho potomstvo je úspěšné především na sprinterských tratích, kde dal dva Gr.3 vítěze. Crazy Horse vyhrál Gr.3 již jako dvouletý, později byl v téže kategorii druhý na míli v Itálii a předloni v Německu. Night Carantion vyhrála Gr.3 na 1000 metrů v Sandownu. Indian Jade byl ve dvou lech třetí v Prix Jean-Luc Lagardere (Gr.1).

Premiéru v českém chovu měl v roce 2017. Působí v Halenkovicích u Jana Filly, kde je jeho připouštěcí poplatek stanoven na 20.000 za březí klisnu.

Hodnocení: Na dráze měl velmi dobrou třídu a v chovu také dal několik koní s grupovou výkonností. Do našeho chovu by měl přinést rychlost. Jeho první ročník dvouletých z našeho působení se představí letos. Mezi jeho 14 nahlášenými dvouletky je i syn trojnásobné jedničkové vítězky Diany Rosensturm Dancing Indian a Ophelia, dcera Old Glory, která dala loňskou dvojkovou vítězku Olinku.

PŮVOD

 

TULLAMORE (USA) nar. 2005

Theatrical (IRE) - Bungalow (USA) (Lord Avie (USA))

Vyhrál Vel'kú jarnú cenu a České derby, třetí byl ve slovenském i polském derby. Jako starší Velkou dubnovou a Memoriál Vlastimila Smolíka.

Otec Theatrical vyhrál Breeder's Cup Turf a byl druhý v irském derby. V chovu patřil mezi velmi dobré plemeníky a dal celou řadu Gr.1 vítězů. Royal Anthem vyhrál International Stakes v Yorku, Zagreb irské derby, Media Puzzle Melbourne Cup.

Matka Bungalow vyhrála několik Gr.3 v USA. Její další potomci běhali v USA bez black type výkonnosti.

Tullamore byl zařazen do chovu v roce 2013. Z jeho sedmi registrovaných potomků dostihového věku běhala jen loni Wemma, ze sedmi startů jednou pátá ve čtyřce.

Nyní připouští v Radkově Lhotě u Milana Foukala za 3.000 + 7.000 za březí klisnu se slevou pro český chov a klisny s vyšším ratingem.

Hodnocení: U nás patřil k absolutní špičce vytrvalců, v konkurenci u nás působících plemeníků to však nestačí. V chovu dostal velmi malou příležitost a nedá se očekávat, že by se nějak prosadil.

PŮVOD

 

VA BANK (IRE) nar. 2012

Archipenko (USA) – Vinales (IRE) (Dilshaan (GB))

V Polsku kraloval ve dvou i třech letech, kdy s přehledem ovládl všechny dostihy trojkoruny. Sezónu pak zakončil 6 délkovým triumfem ve Wielke Warszawske. Ve čtyřech letech vyhrál Preis der Sparkassen Finanzgruppe (Gr.3) v Baden Badenu na 2000 metrů, což byla jeho hlavní distance. V šesti letech, po zdravotní pauze, na ní vyhrál Premio Roma (Gr.2) v Itálii a Gr.3 v Hoppegartenu, třetí se umístil v Grosser Dallmayr Preis - Bayerisches Zuchtrennen (Gr.1). Druhý byl v Badener Meile (Gr.2).

Otec Archipenko vyhrál Queen Elizabeth II Cup (Gr.1) na 2000 metrů v Hong Kongu, Summer Mile (Gr.2) v Ascotu, byl druhý v Arlington Million (Gr.1) a třetí v Dubai Duty Free (Gr.1) na 1800 metrů. V chovu dal sourozence Time Warpa a Glorious Forevera, kteří oba vyhráli Hong Kong Cup. V Evropě byla nejlepší Madame Chiang, vítězka British Champions Fillies & Mares Stakes v Ascotu.

Matka Vinales nestartovala a Va Bank je jejím jediným potomkem. Bába dala matku vynikajícího sprintera Equiana, dvojnásobného vítěz King’s Stand Stakes (Gr.1).

Va Bank začíná letos působit v Hřebčíně Střelice, kde připouští za 20.000 Kč za březí klisnu.

Hodnocení: Na dráze ukázal velmi dobrou výkonnost. Uplatnil se na míli i ve vytrvaleckých dostizích. Nejvíc se prosadil na distanci 2000 metrů. Otec je úspěšný plemeník, v rodině najdeme Gr.1 sprintera i úspěšného překážkáře.

PŮVOD

 

 

WIRELESS (FR) nar.2011

Kentucky Dynamite (USA) – Sachet (USA) (Royal Academy (USA))

Ve třech letech byl ve Francii dvakrát druhý v Listed, největších úspěchů dosáhl až jako starší v českém tréninku. Vyhrál Listed na míli a o krk byl druhý v Gr.3 v Deuville. O nos mu uniklo třetí místo v Premio Roma (Gr.1) na 2000 metrů. V našem regionu vyhrál Cenu Scottish Rifla v Bratislavě a především dvakrát EJC Middle.

Otec Kentucky Dynamite ve třech letech zvítězil v Prix Paul de Moussac (Gr.3) a byl druhý v Prix Jean Prat (Gr.1). V chovu dal několik black type koní, u nás se blýskl vítězkou Českého derby Blessed Kiss a loni na podzim se v Listed v Drážďanech umístil Boomboom Kiss.

Matka Sachet vyběhla jen jednou. V chovu dala ještě Wire To Wire, který zkraje klasické sezóny zvítězil v mílové Prix Omnium II (Listed) a byl třetí v Prix Greffulhe (Gr.2) na 2000 metrů.

Wireless letos začíná působit v Hřebčíně Napajedla, kde bude připouštět za 23.000 Kč za březí klisnu.

Hodnocení: Na dráze měl black type výkonnost ve Francii většinou na distancích od míle do 1800 metrů. Původem tolik neoslní, ale ukázal jak ranost, když zvítězil v obou startech ve dvou letech, tak tvrdost a disponuje kvalitním exteriérem.

PŮVOD

 

 

ZAZOU (GER) nar. 2007

Shamardal (USA) - Zaza Top (GER) (Lomitas (GB))

Byl druhý v německém derby, nejlépe se mu však vedlo na distanci 2000, kde vyhrál Premio Roma (Gr.1). Vyhrál derby předzkoušku Oppenheim-Union-Rennen (Gr.2) v Kolýně nad Rýnem a Gr.3 v Krefeldu. Byl třetí ve třech Gr.1. V Hong Kong Cupu, Grosser Dallmayr-Preis - Bayerisches Zuchtrennen a ve dvou letech v Criterium de Saint-Cloud. U nás se objevil na konci kariéry a v osmi letech vyhrál Lázeňskou míli a byl třetí ve Velké ceně Prahy.

Jeho otec Shamardal vyhrál francouzskou Velkou jarní i derby a v Británii uspěl v mílových S James Palace Stakes (Gr.1) a jako dvouletý v Dewhurst Stakes (Gr.1). Sám byl v chovu dost úspěšný, když z jeho Gr.1 můžeme jmenovat třeba francouzského derby vítěze Lope De Vaga, vítěze Eclipse Stakes Mukhadrama, vynikajícího sprintera Blue Pointa, vítěze Hokn Kong Mile Able Friend nebo loňského nejlepší evropského dvouletka Pinatuba.

Matka Zaza Top vyhrála Listed na 2000 metrů v Hoppegartenu a byla druhá v italské Gr.3. Její druhý nejlepší potomek Zoe Dream vlastnil ve Francii na rovinách rating 41 kg a na překážkách 60 kg.

Zazou působí v chovu v Hřebčíně Darhorse v Krabčicích od roku 2016, kde připouští za 26.000 za březí klisnu.

Hodnocení: Na dráze měl velmi dobrou výkonnost, když patřil k širší evropské špičce na tratích 2000 metrů. Také dostal velmi dobrou příležitost, často i od chovatelů v zahraničí. Z jeho 11 jedenácti startující dvouletků však dokázal zvítězit jen polský odchovanec Don Zou, který se v Polsku umístil v jedničkových dostizích. U nás zaujala jen dcera výborné French Quebec, která na konci roku debutovala třetím místem mezi českými odchovanci.

PŮVOD

 

Ondřej Blahník