Uživatel: | Registrovat
Menu

Předplatné

Pro přístup k placenému obsahu Vám nabízíme:

Měsíční předplatné za 149 Kč

nebo

Roční předplatné za 899 Kč

Více informací...

Objednat...

Rozbory dostihů: Breeders‘ Cup 2019

Rozbory dostihů: Breeders‘ Cup 2019

Rozbory sedmi dostihů na sobotu 2. listopadu v Santa Anita Parku, který hostí letošní Breeders‘ Cup.

Na následujících odkazech si můžete stáhnout detailní formy na páteční program Breeders‘ Cupu a na sobotní program Breeders‘ Cupu.

 

21:10 Breeders´ Cup Dirt Mile

(Gr.1, 1600 m, 3+, písek, $1.000.000)

OMAHA BEACH – Předběžný favorit Kentucky Derby nakonec kvůli problému s hrtanem v prvním díle trojkoruny nestartoval. Na dráhu se vrátil až před měsícem, kdy na 1200 metrů porazil těsně jednoho z favoritů BC Sprintu Shancelota. Tím ukázal, že je stále v dobré formě a na optimálnější distanci je oprávněně velkým favoritem.

MR.MONEY – Loni čtvrtý z BC Juvenile letos přesvědčivě vyhrál čtyři Gr.3 v řadě. Ani na nejvyšší scéně se neztratil, když v Pennsylvania Derby šel z první pozice a v těsném doběhu neodolal jen koncovce Math Wizarda, který nesl o 2 kg míň. Čtvrtý Improbable na něj ztrácel délku, a protože měl navíc o 1,5 kila míň, nevypadá to, že by byl důvod, proč by se mezi nimi měl poměr sil měnit.

IMPROBABLE – V Arkansas Derby byl druhý za Omaha Beach, proto nastoupil do Kentucky Derby jako favorit. Tam mu po diskvalifikaci Maximum Security připadlo čtvrté místo. V Preakness Stakes byl šestý, 3 délky za vítězným War Of Will. Ten ho o nos porazil i v Pennsylvania Derby s nevýhodou 2,5 kg víc. V těsném doběhu skončil o délku za druhým Mr.Money, který byl také víc zatížen.

SPUN TO RUN – vyhrál několik dostihů nižší úrovně. Na nejvyšší scéně byl třetí v Haskell Invitational Stakes s odstupem za vítězným Maximum Security. V Pennsylvania Derby ale byl blízko dnešním soupeřům Mr.Money a Improbable.

COAL FRONT – Sice vyhrál Godolphin Mile, ale tam nebyla taková konkurence. V Metropolitan Handicapu se ze hry vytratil a v posledním startu dokázal uspět jen v Listed konkurenci.

Tipařův verdikt: Dostih vypadá jako záležitost tříletého ročníku. Předběžný favorit Kentucky Derby OMAHA BEACH se ne dráhu vrátil v dobré formě a metry navíc mu přijdou jistě vhod. Největším soupeřem by mu mohl být Mr.Money, který i s více kily porazil čtvrtého z Kentucky Derby Improbable. (ob)

Tip: Omaha Beach – Mr.Money – Improbable

STARTOVNÍ LISTINA (10 koní)

SÁZKOVÁ NABÍDKA

 

21:54 Breeders´ Cup Filly & Mare Turf

(Gr.1, 2000 m, 3+ kl., tráva, $2.000.000)

SISTERCHARLIE – Obhájkyně vítězství letos ve třech startech neprohrála. Neporážela přitom pouze americké soupeřky, ale v srpnu za sebou bezmála o 6 délek nechala O’Brienovu Fleeting. O 200 metrů kratší distance než před rokem ještě posiluje její roli favoritky.

IRIDESSA – Poslední dva starty sice absolvovala na míli, ale při jediném startu na dvou kilometrech si vedla výborně. Koncem června totiž v Curragh porazila loni v tomto dostihu čtvrtou Magic Wand i druhou Wild Illusion. To jí staví do pozice evropské jedničky.

FLEETING – Do Ameriky se vydala už v srpnu, kdy v Arlington Parku byla pomaleji na nohách, a i když byla ježděná už 700 metrů před cílem, rozešla se až v momentě, kdy Sistercharlie byla příliš daleko. Pravidelně sice ukazuje vysoké kvality, když posledně jí o lepší výsledek připravil nedostatek prostoru v cílové rovině, ale nevypadá jako ideální typ na menší americké dráhy a neocení ani nízké číslo. Navíc jí čeká třetí start ve čtyřech týdnech.

VILLA MARINA – Debutovala teprve v dubnu a v posledních startech šla výrazně nahoru. Před měsícem v Prix de l'Opera těsně odolala finiši Fleeting. Tehdy se ale běželo na měkké půdě, zatímco tentokrát bude dráha rychlá.

BILLESDON BROOK – Před měsícem zvítězila před Iridessaou, ale stalo se tak na míli. Předtím dokonce zvítězila na distanci 1400 metrů. Na dvou kilometrech startovala pouze v loňském Nassau Stakes, v němž skončila čtvrtá. Teď ale vypadá v lepší formě. V původu má vytrvalosti dost.

CASTLE LADY – Francouzskou jarní klasiku vyhrála na hluboké půdě. Americký „firm“ si vyzkoušela před třemi týdny, a i když druhým místem vyloženě nezklamala, tady narazí na silnější soupeřky.

MRS SIPPY – Před měsícem ztrácela jen ¾ délky na Sistercharlie, ale ohrozit jí nedokázala. Jejich poměr sil by se tedy měnit neměl. Je každopádně americkou dvojkou.

FANNY LOGAN – Poslední čtyři starty proměnila ve vítězství. Jednalo se sice o dostihy kategorií Listed nebo Gr.3, v nichž soupeřky nebyly až tak silné, ale měla rezervy, takže počítat se s ní musí i tady. Mínusem je nejvyšší číslo.

Tipařův verdikt: Favoritkou je domácí obhájkyně vítězství SISTERCHARLIE, která se i letos ukazuje ve výborné formě. Z početné evropské ekipy by jí měla být největší soupeřkou Iridessa. Posledně jí porazila Billesdon Brook, u níž jsou otázkou metry navíc, ale nemusí znamenat neřešitelný problém. Fanny Logan sice dosud startovala ve slabších dostizích, ovšem jako tříletá klisna může jít nahoru. (jf)

Tip: Sistercharlie – Iridessa – Fanny Logan

STARTOVNÍ LISTINA (12 koní)

SÁZKOVÁ NABÍDKA

 

22:36 Breeders´ Cup Sprint

(Gr.1, 1200 m, 3+, písek, $2.000.000)

1 CATALINA CRUISER – Prohrál jen jediný ze svých osmi startů a to když loni zklamal v Breeders‘ Cup Mile, kde začal mít problémy již v oblouku. Na rozdíl od loňského roku, vyhrál všechny tři letošní starty s těsnými rozdíly, a přestože uspěl i na distanci 1300 metrů, nevypadá jako sprinter.

2 HOG CREEK HUSTLE – Chodí zezadu a uplatňuje svoji koncovku. Takhle uspěl mezi tříletými ve Woody Stephens Stakes v Belmontu a spolu s Mind Control chytli Shancelota v Saratoze. Oba dostihy však byly na 1400 metrů. V Phoenix Stakes sice nebyl od Engage daleko, přeci jenom se zdá, že pro něj může být 1200 metrů krátkých.

3 FIRENZE FIRE – Loni v Breeders‘ Cup Dirt Mile zeslábl na čtvrté místo. Letos se víc zaměřil na kratší tratě. Ve Forego Stakes na Mitole i přes nižší váhu neměl nárok, naposledy ale ve Vosburgh Stakes v Belmontu potrápil Imperial Hinta. Jeho jezdec si však byl příliš jist vítězstvím. V létě mu v Saratoze nadělil 10 délek.

4 MITOLE – Sériový vítěz dokázal dokonce na míli porazit i favorita Breeders‘ Cup Classic McKinzie, který však neměl dostatek prostoru v rovině. Jeho parketou jsou však sprinty. Jediný výpadek měl v létě v Saratoze, kde skončil s odstupem třetí za suverénním Imperial Hintem. Chuť si tam spravil v dalším startu, kdy opanoval Forego Stakes lehce před Firenze Fire.

5 ENGAGE – Loni patřil ke špičce tříletým sprinterům. Letos vyhrál poslední dva starty. V Phoenix Stakes porazil Whitmora a Hog Creek Hustle. Ti v této společnosti ale nevypadají jako nejsilnější.

6 SHANCELOT – Uchvátil demolicí soupeřů v Amsterdam Stakes, kde druhému z Woody Stephens Stakes Nitrous nadělil 12 délek. I v H Allen Jerkens Stakes v Saratoze to vypadalo na snadnou výhru, na 1400 metrů ho ale na cílové pásce chytli soupeři i s Hog Creek Hustle. V dalším startu se vrátil na 1200 metrů a těsně prohrál jen s velkým favoritem Breeders‘ Cup Mile Omaha Beach. 

7 WHITMORE – Loni druhý z Breeders‘ Cup Sprintu letos nijak nezářil. Chytil se až v Phoenix Stakes (Gr.2), kde ho v natěsnaném doběhu porazil jen útočící Engage.

8 LANDESKOG - nestartuje

9 IMPERIAL HINT – Stálice na americké sprinterské scéně. Loni měl vynikající sezónu a do tohoto dostihu nastupoval jako velký favorit. Ani napodruhé ale BC Sprint nevyhrál, když stačil jen na třetí místo. Stejné umístění získal i na jaře v Dubai Golden Shaheen. V červenci se ale v Saratoze vrátil ve velkém stylu. Mitole na něj ztrácel přes 7 délek. Ve Vosburgh Stakes si s ním byl Javier Castellano příliš jistý. Firenze Fire se dokonce dostal o hlavu před něj, nakonec však přeci jen vybojoval těsné vítězství. Teď si bude chtít vylepšit výsledky z minulých let, kdy byl druhý a třetí.

10 MATARA SKY – Japonský host byl s kurzem 34:1 druhý v Dubai Golden Shaheen, když porazil i Imperial Hinta. Takové překvapení to zas nebylo, rok před tím tam byl pátý. Doma na svůj úspěch nenavázal, i když jeho poslední start se odehrával na trávě.

Tipařův verdikt: Mitole sice vyhrává jeden dostih za druhým, porážka od IMPERIAL HINTa v Saratoze se nedá opomenout. Přestože v minulých dvou letech na vítězství v BC Sprintu nedosáhl, nikdy nebyl daleko a do třetice všeho dobrého. Ve hře by měl být i tříletý rychlík Shancelot. (ob)

Tip: Imperial Hint – Mitole – Shancelot

STARTOVNÍ LISTINA

SÁZKOVÁ NABÍDKA

 

23:20 Breeders´ Cup Mile

(Gr.1, 1600 m, 3+, tráva, $2.000.000)

CIRCUS MAXIMUS – Letos neuspěl pouze na delších distancích v Derby a v Juddmonte International Stakes, které odvodil. Ze třech startů na míli prohrál jediný, když ho porazil kvalitní Too Darn Hot. Po startu bývá rychle na nohách, takže by si měl poradit s menší dráhou. Koneckonců na jaře zvítězil v Chesteru, kde je cílová rovina ještě kratší.

GOT STORMY – Ve Woodbine Mile sahala po vítězství, ale v závěru jí senzačně porazil domácí El Tormenta. Tady by mu měla díky menší dráze a rychlejší půdě porážku vrátit. Letos v šesti startech skončila nejhůře třetí a její formy ukazují, že je na vzestupu.

UNI – Jedinou letošní porážku utrpěla v srpnu v Saratoze, kde jí Got Stomy nadělila 2 a ¾ délky. Tehdy ale nosila o kilo více a v cílové rovině musela měnit stopu. V dalším startu lehce zvítězila, ale znovu šla zezadu, což v početném poli není ideální taktika.

SPACE TRAVELLER – Na Royal Ascotu zvítězil ve 1400 metrů dlouhé Gr.3 a posledně v mílové Gr.2 v Leopardstownu. Vždy se ale prosadil těsně a tady bude muset ukázat více. Navíc patří ke koním, kteří útočí zezadu.

LORD GLITTERS – Nejlepší výkon předvedl při vítězství v Queen Anne Stakes, ale tam šel zezadu na rovné dráze. Následně v Sussex Stakes finišoval pátý, když ho Circus Maximus porazil o 2 a ½ délky. Slabší je jeho dva týdny stará forma z Queen Elizabeth II Stakes, ovšem nemusela mu sednout hluboká půda.

WITHOUT PAROLE – Loni zazářil vítězstvím v St James's Palace Stakes, ale od té doby nic podobného neukázal. Pozitivem je aspoň to, že životní výkon podal na dráze označené jako „good to firm“. Tady ho čeká premiéra pod novým trenérem a od května nevyběhl.

HEY GAMAN – Poslední dvě formy jsou slabší, ale zastavila ho měkká půda. Předtím ukazoval, že má dost třídy na úspěch v této společnosti. Jeho optimem je sice 1400 metrů, ovšem loni skončil těsně druhý ve francouzské jarní klasice. Může tedy překvapit, i když jeho oblíbené ofenzivní taktice nenahrává vysoké číslo.

Tipařův verdikt: Menší dráha nahrává koním, kteří umí být rychle na nohách. Mezi ty patří i CIRCUS MAXIMUS, který letos za tři starty na míli získal vyrovnané RPR 118 až 119 liber, což jsou známky, na které většina soupeřů nedosáhla. Při startu do oblouku hraje výraznou roli startovní číslo a v tomto ohledu je na tom lépe než favorit domácí Got Stormy. Jejich souboj by tedy měl být vyrovnaný. Třetí místo může závěrem chytit Uni. (jf)  

Tip: Circus Maximus – Got Stormy - Uni

STARTOVNÍ LISTINA (14 koní)

SÁZKOVÁ NABÍDKA

 

00:00 Breeders´ Cup Distaff

(Gr.1, 1800 m, 3+ kl., písek, $2.000.000)

MIDNIGHT BISOU – Loni v tomto dostihu skončila třetí, ale v dalších sedmi startech neprohrála, byť dvakrát o jejím úspěchu rozhodl pouhý nos. Naposled ovšem těsný souboj svedla s Elate, která míří do Classicu. Tady tedy může vítěznou sérii natáhnout, i když po startu bývá pomaleji na nohách, takže početnější pole pro ni není ideální.

DUNBAR ROAD – Nejlepší výkon podala v srpnu v Saratoze, kde finišovala pro lehké vítězství. Tehdy se ale běželo na rozmoklé dráze, která tentokrát očekávána není. Špatně nešla ani před měsícem v Keenelandu. Tam se snažila protáhnout podél bariéry, ovšem lépe na tom byla zvenčí finišující Blue Prize.

BLUE PRIZE – Bude obhajovat čtvrté místo, když před rokem jen o hlavu zaostala za Midnight Bisou. Posledně obhájila vítězství Juddmonte Spinster Stakes, v němž kromě Dunbar Road porazila i kvalitní Elate. Její forma jde tedy na podzim znovu nahoru.

STREET BAND – V srpnu jí na rozmáčené dráze utekla Dunbar Road bezmála o 3 délky. O měsíc později na dráze Parx ale podala lepší výkon, když jistě zvítězila před Guaranou, která letos vyhrála dvě Gr.1. V progresu může pokračovat.

PARADISE WOODS – Před dvěma lety tu skončila třetí, loňskou edici dostihu vynechala. Letos se vrátila na dráhu pod novým trenérem a v Santa Anitě se jí pravidelně daří, když tam z posledních tří startů prohrála pouze v červnu, kdy byla v oblouku zavřená za soupeřkami.

Tipařův verdikt: Roli favoritky se nemůže vyhnout letos neporažená MIDNIGHT BISOU, ale chodí koncem a letos startovala v početně slabších dostizích, takže lehké to mít asi nebude. Před rokem s ní jen těsně prohrála Blue Prize, která znovu vypadá v dobré formě. Nahoru může jít dvojice tříletých klisen. Dunbar Road sice Street Band v srpnu porazila, ale tehdy se běželo na rozmoklé dráze a Street Band následně ukázala progres. (jf)

Tip: Midnight Bisou – Blue Prize – Street Band

STARTOVNÍ LISTINA (11 koní)

SÁZKOVÁ NABÍDKA

 

00:40 Breeders´ Cup Turf

(Gr.1, 2400 m, 3+, tráva, $4.000.000)

BRICKS AND MORTAR – Neporažen v posledních šesti startech. V lednu zvítězil v Pegasus Turf, kde porazil kvalitní Magic Wand a tuto klisnu za sebe lehce odkázal i v Arlington Million. Tady půjde na delší distanci, podle projevu to ale vypadá, že by si s ní mohl poradit.

ANTHONY VAN DYCK – Vítěz Epsom Derby byl v dalších dvou startech výrazně poražen, nicméně za to se dá omluvit (špatná stájová taktika, měkčí půda). Výrazně lépe se prezentoval naposledy v Irish Champion Stakes a trenér v posledních 8 ročnících sedlal čtyři vítěze.

OLD PERSIAN – Jistý vítěz Dubai Sheema Classic následně neukázal mnoho v Coronation Cupu. Přes léto neběhal a vrátil se v takticky odběhnuté Grosser Preis von Berlin těsným třetím místem. Poslední kanadské vystoupení lze brát spíš jako dobrou rozcvičku.

MOUNT EVEREST – Talent ukázal už jako dvouletý, do aktuální sezóny ale vstoupil až v polovině září. Tehdy obstál se ctí a naposledy zvítězil na měkké půdě na kratší distanci. Aby tady mohl nejlepším konkurovat, potřeboval by se ještě zvednout, na start ale půjde po krátké pauze.

ALOUNAK – V srpnu v Hoppegartenu o 3 délky za Old Persianem. Následně zvítězil v Gr. 3 v Baden-Baden a ve Woodbinu prohnal v životní formě běhajícího Desert Encounter. Třídu na nejlepší asi nemá, vypadá ale jako typ, kterému by místní dráha mohla sedět.

ARKLOW – Vloni jako 100/1 outsider čtvrtý o 12 délek za Enable. Něco podobného zopakovat nemusí být nemožné, když v zádech má vítěznou formu z Joe Hirsch Turf Classic.

Tipařův verdikt: Domácí Bricks and Mortar táhne šňůru šesti vítězných startů, aby jí tady prodloužil, musí si poradit s distancí, na které ještě nešel. Vítěz Epsom Derby, Anthony Van Dyck, se ukázal po delší době v dobrém světle v Leopardstownu a stojí za ním silný tým. Lepší volbou může být ostřílenější OLD PERSIAN, který v létě odpočíval, distanci zvládne a třídu má dostatečnou. (fm)

Tip: Old Persian – Anthony Van Dyck – Bricks and Mortar

STARTOVNÍ LISTINA (12 koní)

SÁZKOVÁ NABÍDKA

 

01:44 Breeders´ Cup Classic

(Gr.1, 2000 m, 3+, písek, $6.000.000)

1 MATH WIZARD – Těsné vítězství v Pennsylvania Derby tady nevypadá jako nejsilnější forma, navíc když nesl nižší váhu než vítězný Mr. Money. Předvedl ale pěknou koncovku a metry navíc můžou přijít vhod.

2 SEEKING THE SOUL – Loni byl druhý v Breeders‘ Cup Dirt Mile za suverénním City Of Light a stejné umístění bez nároku na vítězství zopakoval i v Pegasus World Cupu. V Dubai World Cupu ale skončil až osmý a jediný dobrý výkon podal v červnu v Churchills Down, kde vyhrál Stephen Foster Stakes. V dalších startech nijak nepřesvědčil.

3 OWENDALE – Třetí z Preakness Stakes porazil v Ohio Derby Math Wizarda. V Travers Stakes skončil 5 délek za vítězným Code Of Honor.

4 WAR OF WILL – Vítěz Preakness Stakes v dalších startech nijak nezářil. Nadějný byl až poslední start v Pennsylvania Derby, kde skončil třetí za Math Wizard, ale nosil nejvyšší váhu.

5 YOSHIDA – Loni čtvrtému z tohoto dostihu se v prvních letošních startech moc nedařilo. Až na podzim se dostal do formy, kdy byl ve Whitney Stakes druhý za McKinzie. Hezkou koncovkou se dostal na třetí místo ve Woodward Stakes, kde nesl nejvyšší váhu. 3 délky za ním skončil Mongolian Groom. Na 2000 metrů nemusí být bez šance. V sedle bude mít nejúspěšnějšího žokeje Breeders‘ Cupu Mika Smitha, který byl sesazen z McKinzieho.

6 ELATE – Patří od začátku kariéry mezi přední americké klisny. Favoritku BC Distaff Midnight Bisou sice nikdy neporazila, ale v posledním střetnutí jí byla rovnocennou soupeřkou. S Blue Prize, která jí minule o ½ délky porazila, má lepší skóre. Na distanci 2000 metrů ale vždy vyhrála. Porovnání s hřebci zatím chybí. Jediná klisna, která v BC Classic zatím uspěla, byla fenomenální Zenyatta.

7 HIGHER POWER – Na jaře po přechodu k Johnovi Sadlerovi zamířil do vyšší společnosti, kde si premiéru odbyl v Gold Cupu v Santa Anitě, kde z pátého místa na vítězného Vino Rosso ztrácel 7 délek. Nejlépe zaběhl v Pacific Classic, kde nadělil soupeřům 5 délek včetně Mongolian Groom. Ten mu ale vrátil porážku i s úroky v Awesome Again Stakes. V dostihu nešel tak aktivně a v závěru neměl co nabídnout proti překvapivému vítězi i druhému McKinziemu.

8 MCKINZIE – Po vítězství v Pennsylvania Derby nastoupil na start loňského BC Classic jako favorit, již v oblouku ale začal ztrácet. Nevyrovnané výkony ho provázejí i letos. Nikdy sice neskočil hůř jak druhý, v pozici favorita ale zklamal několikrát. Působivé bylo vítězství ve Whitney Stakes před Yoshidou a Vino Rosso. V Awesome Stakes ale nenašel recept na překvapivě dobře jdoucího Mongolian Grooma. Bob Baffert teď sáhl ke změně na jezdeckém postu a jeho stálého jezdce a čtyřnásobného vítěze BC Classic Mika Smitha vyměnil za loňského vítěze Joela Rosaria.

9 MONGOLIAN GROOM – Letos se propracoval mezi špičku, nijak zvlášť ale nezářil a do dostihů nastupoval jako velký outsider. Slušné bylo druhé místo v San Diego Handicapu za Catalina Cruiser. V Pacific Classic ztrácel ze třetího místa na Higher Powera 5 délek. Ve Woodward Stakes ho trochu skřípli soupeři a pak ji nebojoval. Všechny ale zaskočil v Awesome Again Stakes, kde se poprvé ujal diktování tempa a s využitím nižší váhy McKinzie neměl nárok. Změna taktiky se mu viditelně líbila, jde o to, zda jí dokáže uplatnit i nyní. O nějaké speciálně štelované formě asi nemůže být řeč, tohle bude jeho jedenáctý letošní start.

10 VINO ROSSO – Loni čtvrtý v Belmonte Stakes se líp ukazuje až jako starší. Na jaře vyhrál Gold Cup v Santa Anitě. Ve Whitney Stakes nestačil na McKinzieho a Yoshidu. Poslední start absolvoval v Jockey Club Gold Cupu v Belmont Parku, kde si udělal svoje tempo a po boji těsně porazil tříletého Code Of Honor. Na začátku roviny ale mezi nimi došlo k menšímu kontaktu a přísní američtí komisaři přehodili pořadí.

11 CODE OF HONOR – Asi nejlepší tříletek na startu. Po diskvalifikaci Maximum Security bral v Kentucky Derby druhé místo a pak najel do vítězných kolejí. Travers Stakes v Saratoze vyhrál přesvědčivě. V Jockey Club Gold Cupu již měl hlavu před Vino Rosso, nakonec ale o nos prohrál. Díky kontaktu na začátku cílové roviny však bylo pořadí prohozeno. Nebylo ale nijak velké a poměr sil byl tedy stejný. Nejvyšší startovní číslo pro něj nemusí být problém. Volí spíš defenzivní taktiku a uplatňuje svoji koncovku.

Tipařův verdikt: Startovní pole nemá výrazného favorita. Když se mu dostih povede, může McKinzie ukázat velké věci. Spoleh na něj ale není. S metry navíc rostou šance Yoshidy. CODE OF HONOR svedl naposledy vyrovnaný souboj s Vino Rosso a dokázal se prosadit proti starším. Letos drží asi nejvyrovnanější formu. Tou se může pochlubit i jediná klisna v poli Elate. Mezi hřebci se nemusí ztratit, ale jako Zenyatta nevypadá. Pokud naváže na svůj poslední výkon, musí se počítat i s Mongolian Groom. (ob)

Tip: Code Of Honor – Yoshida – Elate

STARTOVNÍ LISTINA

SÁZKOVÁ NABÍDKA