Uživatel: | Registrovat
Menu

Předplatné

Pro přístup k placenému obsahu Vám nabízíme:

Měsíční předplatné za 149 Kč

nebo

Roční předplatné za 899 Kč

Více informací...

Objednat...

Rozbory dostihů: Velká Chuchle - 15. 5. - Velká jarní cena

Rozbory dostihů: Velká Chuchle - 15. 5. - Velká jarní cena

Rozbory dostihů na neděli 15. května ve Velké Chuchli, kde je mezi osmičkou dostihů vrcholem první díl klasické trojkoruny, tedy Velká jarní cena.

 

14:00 - 1.dostih

CENA DOSTIH 108 AGENCY

R - cena III.kat. - 3 - 1400 m - 60 000 Kč

1 LUIS STORMEN(FR), 3 tr. Ladislav Pohanka, ž. Jiřina Andrésová 58,0

Teoreticky ukázal nejvíc z celého pole, ale stáj má katastrofální formu, když letos ještě nezískala dotaci a na vítězství čeká tři roky. V této slabší konkurenci by dotaci získal měl, ale nějaký lépe připravený soupeř se asi najde.

2 VIENNA CALLING(IRE), 3 tr. František Zobal, am. Matyáš Luka 57,0

Debutant s hodně vytrvalým původem. Zřejmě se jde jen seznámit. Zisk dotace by byl překvapením.

3 KYRIAKALI, 3 tr. Michal Kalčík, Lucie Fialová 53,0

Zatím neukázala mnoho, ale v posledních startech jde nahoru. Distance jí sedne. V této konkurenci může mířit vysoko, ale někdo z méně prověřených koní by mohl ukázat více třídy.

4 STAY BY ME(POL), 3 tr. Ludvík Haris, ž. Szczepan Mazur 56,0

Loni startovala v Polsku v průměrné společnosti. Distance by jí měla celkem vyhovovat. Mohla by mít ještě prostor k progresu. Kandidátka na boj o nižší dotace.

5 BUNDESKANZLER(IRE), 3 tr. Konstantin Kobzarev, Lukáš Charvát 57,0

Debutoval rovnou v jedničce. Porazil jediného soupeře, ale slušní koně nebyli daleko. Měl by jít nahoru. Distance mu sedne. Kandidát na boj o vítězství.

6 BELLA RIA(IRE), 3 s tr. Ivana Pejšková, Taťána Mášová 53,0

Při debutu porazila jediného soupeře, ale neztrácela moc. Mohla by jít nahoru. Klidně i výrazněji. Optimum ale asi najde na trochu delších distancích.

7 MAXIMUS DECIMUS(FR), 3 tr. Hana Kabelková, ž. Adam Florian 57,0

Zakoupen jako roční ve Francii za 20 000 euro. Matka běhala hlavně sprinty. Díky delšímu otci by mohl mít optimum okolo míle. Matka již dala dva potomky s ratingem nad 90 liber. Debutant, který by v této konkurenci mohl získat dotaci. Klidně i vyšší.

8 PERCEIVABLE(GB), 3 tr. Karel Germič, ž. Jiří Chaloupka 58,0

Mnoho neukázal loni v Anglii, ani letos při debutu v ČR. Zkrácení distance by možná mohlo být plusem. Každopádně vychází spíše za středem pole, ale nižší dotaci by mohl získat.

Tipařův verdikt: Favorit se ve slaběji obsazeném dostihu nehledá lehko. Opatrně vytáhnu BUNDESKANZLER, který nedebutoval špatně v jedničce. Má dobrý původ a stáji se daří. Díky zkušenostem, nízké váze a progresu z posledních startů by mohla druhé místo získat Kyriakali. Vepředu teoreticky vychází Luis Stormen, ale slabá stájová forma ho může odsunout na nižší dotované příčky. Progres by mohla předvést Bella Ria a ziskem dotace nepřekvapí ani debutant Maximus Decimus. (tj)

Tip: Bundeskanzler – Kyriakali – Bella Ria

 

14:30 - 2.dostih

CENA SPOLEČNOSTI EMONT BOHEMIA

R - handicap III.kat. - 3+ - 1600 m - 60 000 Kč

1 PALOMINA(FR), 5 tr. Josef Vymazal, ž. Jiřina Andrésová 55,0

Startuje především v cenách na menších drahách. V jediném loňském handicapovém startu finišovala ve Slušovicích čtvrtá. Na některou z  dotací tak může dosáhnout i zde.

2 COLTYN, 7 tr. Zdeněk Seménka, ž. Adam Florian 62,5

Sice preferuje trochu kratší distance, ale i s míli si dokáže poradit a v podobných handicapech je na něj spoleh. Každopádně při vstupu do sezóny ho porazili Orssio i Calorific, kteří znovu vycházejí lépe.

3 CREATOR(IRE), 5 tr. Zdeno Koplík, Lucie Fialová 61,0

Loni od července nevyběhl, ale letos se slušně vrátil v trojkové sprinterské ceně. Míle by mu měla sedět lépe a stáji se daří. Zatím toho mnoho nenaběhal, takže v handicapech má pouze jeden negativní start.

4 CALECO(IRE), 4 tr. Artur Resulov, ž. Koen Clijmans 58,0

Posledně dobře zaběhla na rovné dráze v Hoppegartenu, přestože v závěru musela měnit stopu. Se současnou známkou si může poradit, ale otazníkem je 200 metrů navrch, protože byla chtivější.

5 FAST SKARMISH(GB), 4 b tr. Martin Liška, ž. Petr Foret 60,0

Také ona bývá chtivější. Při české premiéře ztrácela výrazně, ale nemusela jí sednout měkká dráha. Nyní by měla být půda rychlejší, přesto asi bude lepší počkat, až se chytí.

6 BRIGHT AMBER(FR), 5 tr. Alena Škrášková, am. Matyáš Luka 59,5

Podobně jako Fast Skarmish loni startoval v Polsku, ale u nás se už úspěšně zařadil do handicapů. Lépe než ve sprintu zaběhl právě na míli, i když ta byla rozběhnuta dost pomalu. Každopádně počítat se s ním znovu musí.

7 BACORA(IRE), 3 s tr. Miroslav Nieslanik, ž. Jan Verner 52,0

Minule zvítězil mezi nezvítězivšími, ale druhá Shirocco Fritz následně v handicapu neuspěla. Třetí Yasánek sice do handicapu vstoupil třetím místem, ovšem stalo se tak o dvě kategorii níž v Lysé. Proti starším soupeřům to tedy nebude mít jednoduché.

8 ORSSIO(FR), 8 tr. Jaroslav Drlík, žk. Zuzana Jeníčková 61,5

Spíše se mu daří na podzim, ale vstup do sezóny byl povedený. K tomu přispěla i měkčí dráha, které se asi nyní nedočká. Navíc jeho handicap jde stále nahoru, takže někdo lepší se znovu najde.

9 WICKER STONE(IRE), 11 tr. Jiří Brož, ž. Jiří Palík 60,5

Rovněž potřebuje měkkou půdu. Té se sice na této dráze a distanci dočkal v listopadu, ale po startu se nedostal na špici a „couvat“ začal už v oblouku. Přeci jen už mu je jedenáct a sezónu bude teprve zahajovat.

10 TROP, 13 tr. Jaroslav Jelen, ž. Michal Hrouda 55,0

Dalšímu veteránovi v poli už je dokonce třináct a také ho čeká vstup do sezóny. Loni se mu příliš nedařilo, nicméně do rozjeté sezóny vstoupil až v září a jeho výkony měly vzestupnou tendenci. 

11 CALORIFIC(IRE), 6 tr. Radek Holčák, žk. Sofie Kvízová 58,0

Do sezóny nevstoupil špatně, když na Orssia ztrácel zhruba 2 délky a nesené hmotnosti jejich šance vyrovnávají. Koně trenéra většinou nebývají zkraje sezóny v top formě, takže by měl jít nahoru.

12 AIDENSFIELD(GER), 4 j tr. Michal Kalčík, ž. David Liška 58,5

Jeho poslední pozitivní forma je stará více než rok. Do sezóny vstoupil v Lysé nad Labem a nepředvedl nic, co by napovídalo obratu k lepšímu.

13 SOUTH CAPTIVA(FR), 8 s tr. Zdeněk Mimra, ž. Milan Zatloukal 58,0

Na dotaci čeká ještě déle než Aidensfield, i když její formy z první poloviny loňské sezóny nejsou špatné. V posledních startech ale ztrácela výrazněji, a proto poprvé nastoupí se stínidly.

Tipařův verdikt: Před měsícem v o 200 metrů kratším dostihu dobře vstoupili do sezóny Orssio a CALORIFIC. Navrch by tentokrát mohl mít druhý jmenovaný, protože koně stáje většinou potřebují start na rozběhnutí. Své příznivce jistě najde také tříletý Bacora, jehož čeká handicapová premiéra. Nahoru může mít Creator, když stáji se daří výrazně lépe než loni. (jf)  

Tip: Calorific – Creator - Orssio

 

15:00 - 3.dostih

CENA ÚNĚTICKÉHO PIVOVARU

R - cena IV.kat. - 3 - 2200 m - 40 000 Kč

1 JOSH, 3 tr. Ivana Pejšková, ž. Jiří Palík 57,0

V prvním letošním startu předvedl slušný progres. Distance mu sedne, ale pár třídovějších soupeřů se asi najde, takže vychází okolo konce tabule.

2 VIGNETTA, 3 tr. Zdeněk Seménka, ž. Adam Florian 57,0

Ve druhém startu předvedla velký progres. Narazila zřejmě na silné soupeře. Prodloužení distance bude plusem. Ukázala třídu, měla by jít dále nahoru a pomůže jí prodloužení distance, takže hlavní kandidátka na vítězství.

3 MIRACLE BOY, 3 tr. Kateřina Berthier, ž. Jiřina Andrésová 57,0

Debutant se slabším původem. Ziskem dotace velmi překvapí.

4 GILBY(GB), 3 tr. Tomáš Váňa, ž. Koen Clijmans 59,0

Jeho výkony mají spíše mírně sestupnou tendenci. Prodloužení distance by mu mohlo pomoct. Narazí též zřejmě na trochu slabší konkurenci než v některých předchozích startech, takže by dotaci měl získat a klidně i vyšší.

5 ESLÍK, 3 tr. Karel Germič, ž. Jiří Chaloupka 58,0

Naposledy zklamal ve slabě obsazeném dostihu v Lysé. Tady ho čeká o trochu silnější konkurence, takže může mít problém získat i nejnižší dotaci.

6 GENEZE, 3 tr. Václav Luka, Lucie Fialová 53,0

Debutantka, ale vlastní velmi kvalitní původ. Otec má výborný start do našeho chovu a matka byla jedničková. Díky realizačnímu týmu ji nejde podcenit. Dotaci by mohla získat hned při debutu.

7 GASTON, 3 j tr. Václav Luka, ž. Petr Foret 57,0

Při debutu ztratil všechny šance již při startu. Poté působil hodně zeleně. Měl by se zlepšit. Umístění se tipuje těžko, ale ziskem dotace až tak nepřekvapí.

8 ORIWALL, 3 j tr. Jiří Michal, ž. Vendula Korečková 55,5

V Lysé skončil skoro 2 délky za Eslíkem. To mu tady moc šancí nedává. Maximálně boj o střed pole.

9 HADAR(IRE), 3 j tr. Miroslav Nieslanik, žk. Sabina Mokrošová 58,5

Vlastní nejvyšší handicap z pole, ale otazníkem je distance. Matka běhala distance do 2000 metrů. Otec Camacho byl ještě kratší. Kdyby si s distancí poradil, tak může pomýšlet na přední příčky, ale moc tomu nevěřím.

10 CECILLE, 3 tr. Eva Záhorová, ž. Jan Verner 55,5

Debutantka ze stáje, kde většinou koně potřebují seznamovací start. Díky otci by si s distancí měla poradit. Matka zatím v chovu nedala lepšího potomka.

11 VALENTIN TCHEQUE, 3 tr. Martin Liška, Dana Bořánková 55,5

Otec moc vytrvalců nedal, ale díky matce by si s distancí mohl poradit. Vychází na nižší dotované pozice.

Tipařův verdikt: Favoritkou je VIGNETTA, která ukázala slušnou třídu, měla by jít ještě nahoru a pomůže jí prodloužení distance. Pokud mu sedne distance 2200 metrů, tak by v této konkurenci měl bodovat Gilby. Mezi nejlepšími nepřekvapí málo zkušená dvojice trenéra Luky, tedy Gaston a Geneze. Nižší dotovanou příčku by mohl v této konkurenci získat Hadar, i pokud bude distance nad jeho optimem. (tj)

Tip: Vignetta – Gilby - Geneze

 

15:30 - 4.dostih

36. MEMORIÁL JUDR. OTAKARA FRANKENBERGERA

R - cena I.kat. - 3 - 2200 m - 150 000 Kč

1 KORVETTE(GER), 3 tr. Luboš Urbánek, ž. Martina Havelková 56,5

Vytrvalost by jí scházet neměla. Při vstupu do sezóny jí ale jistě porazil Frehel, a i když teď je na tom váhově trochu lépe, na změnu poměru sil to nevypadá. Podle jezdeckého obsazení je dvojkou trenéra.

2 GASPARINI, 3 tr. Jan Demele, ž. Jaroslav Línek 58,0

Při mosteckém vstupu do sezóny ztrácel na Korvette 5 a ½ délky. Také jemu distance sedne, ale i protože obě polosestry vyhrály pouze v pětkách, na výraznější progres to nevypadá.

3 SECRET PEET(IRE), 3 tr. Ingrid Janáčková Koplíková, ž. Radek Koplík 58,0

Před týdnem skončil šestý v mosteckém dostihu pro nezvítězivší, sem byl následně dohlášen. Jediný starší polosourozenec má dost vytrvalosti, takže přes kratšího otce může distanci zvládnout. Zřejmě ale bude potřebovat více času.

4 FREHEL(FR), 3 tr. Pavel Tůma, ž. Jan Verner 58,0

Při vstupu do sezóny na této distanci zvítězil v Mostě. Navíc zaujme exteriérem a polosestra Faliraki vyhrála dvě vytrvalecké jedničky. Znovu tedy půjde na start s nejvyššími ambicemi.

5 SMICHOFF(FR), 3 tr. Václav Luka, ž. Petr Foret 58,0

Oba starty absolvoval na míli ve Francii. Lépe zaběhl při debutu na all-weather dráze v Chantilly, kde se v závěru rozcházel. Posledně v Saint-Cloud byl brzy ježděný a ztrácel výrazněji, ale narazil na kvalitní soupeře. Projev i původ napovídají, že metry navíc budu plusem.

6 WELL PREPARED(GER), 3 tr. Radek Holčák, ž. Jaromír Šafář 58,0

Loni ukázal slušnou třídu, když v Gerschově memoriálu skončil pátý o délku za třetím Caucasianem. V původu má kvalitu i vytrvalost. Nevýhodou je absence startu v nohách, když forma stáje obvykle přichází později.

7 MINCHIR(IRE), 3 tr. Miroslav Nieslanik, žk. Sabina Mokrošová 58,0

Vytrvaleckou distanci už si vyzkoušel a v závěru od něj odešlo duo Hello Hola Hay - Charmbruck. Lépe zaběhl při vstupu do sezóny na míli. Také jeho původ napovídá, že optimum najde níže.

8 AGADIR GOLD(IRE), 3 tr. Radek Holčák, ž. Milan Zatloukal 58,0

Při vstupu do sezóny těsně porazil Causasiana, který ale nosil o 3 kg více. Podle původu na vytrvalce nevypadá, na druhou stranu minule byl na 1800 metrů brzy ježděný, což napovídá, že s metry navíc si poradit může. Podle jezdeckého obsazení je každopádně dvojkou trenéra.

9 CHARMBRUCK(FR), 3 tr. Ludvík Haris, ž. Szczepan Mazur 58,0

Navzdory kratšímu otci a slabší rodině před třemi týdny finišoval na 2400 metrů druhý za Hello Hola Hay. Oproti němu navíc nosil více kilo a nebýt tísnění v závěru, mohl i vyhrát. Jednalo se ovšem o falešný dostih s rychlým závěrem.

10 HELLO HOLA HAY(FR), 3 tr. Luboš Urbánek, ž. Martin Laube 58,0

Už loni se ukazoval nadějně, a protože vlastní pozdnější vytrvalecký původ, měl by jít nahoru. Minule sice roli favorita nesplnil zcela přesvědčivě, když mu zřejmě nesedlo pomalejší tempo. Otázka je, jestli to tentokrát bude jinak.

11 KARAMAZOV(IRE), 3 tr. Václav Luka, ž. David Liška 58,0

Poslední loňský start absolvoval na 1800 metrů a závěrem o krk předstihl Agadir Golda. Navíc polobratr získal na supervytrvaleckých distancích vysoký rating 101 liber. Tady nastoupí pod novým trenérem, který umí koně připravit už na první start.

12 CAUCASIAN(IRE), 3 tr. Arslangirej Šavujev, ž. Jiří Palík 58,0

Z této sestavy ukázal nejvíce třídy, ale na vytrvalce nevypadá. Jednak má totiž kratší původ, jednak byl minule dost chtivý a v závěru se zastavil. K tomu přispěla i měkká dráha, ale teď ho čeká ještě o 400 metrů více.

Tipařův verdikt: Dvojice koní už dokázala zvítězit na vytrvalecké distanci. FREHEL pravděpodobně podal lepší výkon než Hello Hola Hay, a i protože má méně zkušeností, výraznějším progresem nepřekvapí. Dobře vypadá i dvojice svěřenců Václava Luky, z nichž ve Francii rozběhaný Smichoff může být lepší volbou než Karamazov. Loňskými formami i kvalitním původem si říká o pozornost Well Prepared. (jf)

Tip: Frehel – Smichoff – Well Prepared

 

16:00 - 5.dostih

Cena společnosti Tipsport

R - handicap II.kat. - 3+ - 1200 m - 90 000 Kč

1 CORSTON(IRE), 6 tr. Radim Bodlák, ž. Martina Havelková 58,0

Loni se zaměřil na sprinty a dařilo se mu, když na konci sezóny vyhrál dvojku v Pardubicích. V Gomba handicapu byl blízko čtvrtý, nevyhandicapovaný o 2 kg, takže dostal 1,5 kg přidáno. Formu ukázal dobrou.

2 MORMILL(GB), 9 tr. Jaroslav Jelen, ž. David Liška 59,0               

V první startu vyhrál na 1200 metrů, i když to není úplně sprinterský specialista a pomohla mu i měkčí půda. Stále ale má o 6 kg nižší rating, než když byl loni druhý v Gomba handicapu a i loni si držel jarní formu.

3 LADY MAZIE(IRE), 6 tr. Marián Štangel, ž. Szczepan Mazur 58,5

Ne že by nechodila ofenzivně, ale zpravidla na distancích od 1800 do 2000 metrů. Na takhle krátké trati startovala naposledy ve třech letech a jako sprinterka zrovna nevypadala.

4 CHOP CHOP(IRE), 6 tr. Artur Resulov, ž. Jan Verner 55,5

Startovala v dostihu, který jistě vyhrál Mollys Best a skončila třetí. Na rozdíl od něj jí nechal handicaper stát, takže má teď oproti němu o 5,5 kg lepší váhu.

5 MOLLYS BEST(FR), 8 s tr. Kateřina Berthier, ž. Pavlína Filipová 61,0

Při vstupu do sezóny dal vzpomenout na dobu před třemi lety, kdy vyhrál Sprinterskou cenu. Handicaper to také cenil nárůstem ratingu o 5,5 kg, což sice není jeho maximum, ale teď bude muset potvrdit, zda se skutečně vrátil do staré formy.

6 DRISH VENTURE(IRE), 4 tr. Radek Holčák, ž. Jaromír Šafář 62,0

Je hodně rychlý po startu. Byl třetí ve Sprinterské ceně a handicap si vyzkoušel v Bratislavě, kde byl druhý za později diskvalifikovanou Datthirey, která si výborně vede ve Francii a porazil o 5 kg méně nesoucího Mollys Besta. Ve Svatováclavské ceně se naháněl s Ponntosem, což je jiná třída, ale tady by mohl mít dobrou šanci.      

7 MANOLLA, 9 tr. Zdeno Koplík, ž. Ingrid Janáčková Koplíková 55,0

Do sezóny vstoupila třetím místem v Gomba handicapu, v dalším startu však tento výkon zcela nepotvrdila. Nosila však na klisnu celkem vyšší váhu a tady tak zatížená není.

Tipařův verdikt: Mormill se hezky uvedl v prvním sezónním startu a jeho rating stále nedosahuje takové výše, s nímž si poradil loni na jaře. Není to ale typický sprinter a tohle asi bude hodně rychlé. Vždyť je tu DRISH VENTURE, který loni podával velmi dobré výkony. Jeho stáj se pomalu dostává do formy a může opět porazit Mollys Besta, i když ten se letos ukázal v lepší formě. Výhodnou váhu může využít Chop Chop. (ob)

Tip: Drish Venture – Mormill – Mollys Best

 

 

16:35 - 6.dostih

101. CONSEQ VELKÁ JARNÍ CENA

R - cena L - 3 klisny a hřebci - 1600 m - 600 000 Kč

1 GOLD SHALAA(FR), 3 tr. Zdeno Koplík, ž. Koen Clijmans 58,0

Do sezóny vstoupil vítězně, ale ve dvou startech mezi špičkou se neprosadil. Posledně šel více zezadu a lze očekávat návrat k ofenzivnější taktice, přesto může především překvapit.

2 LIKE MAGIC(FR), 3 tr. Zdeněk Seménka, ž. David Liška 58,0

První potomek black-type umístěné Partyday absolvoval jen dva starty. Posledně výrazně zaujal v Bratislavě, kde finišem ze zadní části pole skončil třetí o délku za následně v tamní VJC vítězným Darling In Pink. Větší dráha by mu měla sednout více a měl by mít ještě rezervy.

3 ARKHANGELSK(IRE), 3 tr. Konstantin Kobzarev, ž. Jiří Palík 58,0

V trialu zvítězil stylem start-cíl. Metry navíc mu nicméně nepomůžou, čemuž napovídá jeho projev i původ. Na druhou stranu mu může pomoct rychlejší dráha, než jaká byla před třemi týdny.

4 WESTMINSTER NIGHT(FR), 3 tr. Václav Luka, ž. Petr Foret 58,0

Posledně neuspěl, ale jednak v předzkoušce francouzské VJC narazil na silné soupeře, a jednak se mu nepovedl průběh, když ve vnější stopě puloval do volného prostoru. Předtím ukázal hodně třídy ve dvou startech na all-weather dráze v Chantilly, o čemž vypovídá jeho francouzský handicap 44,5 kg. O jeho ambicích vypovídá, že je stále hlášen do o týden později konané německé VJC.

5 ASHAT(FR), 3 tr. Luboš Urbánek, ž. Martin Laube 58,0

V trialu byl už v oblouku přistrkáván, což napovídá, že mu 200 metrů navrch přijde vhod. Na druhou stranu je hodně narostlým koněm, takže mu minule pravděpodobně sedla měkká dráha. S Arkhangelskem dvakrát prohrál výraznějším rozdílem. Na nejlepší mu asi schází trocha třídy.

6 ZAMICO, 3 tr. Allan Petrlík, ž. Milan Zatloukal 58,0

Posledně byl Arkhangelskovi nejblíže, když za ním zaostal o ¾ délky, ale nosil o 2 kg méně. Znovu tak vychází hůře, ovšem metry navíc nebudou problém, protože už loni zvítězil na 1800 metrů.

7 RABBIT EL KABEIR(IRE), 3 tr. Allan Petrlík, ž. Jiří Chaloupka 58,0

Ve dvou startech mezi nezvítězivšími skončil třetí. Letošní premiéru absolvoval ve Slušovicích, kde zvítězil Rabbit Showcasing, který poté uzavřel doběh slovenské VJC. V této konkurenci tady patří k outsiderům.

8 ALAMAG(GB), 3 j tr. Radek Holčák, ž. Jaromír Šafář 58,0

Loni naznačil jistou třídu, ale při letošní premiéře skončil v chuchelském dostihu pro nezvítězivší až čtvrtý. U koní trenéra lze sice při druhém startu očekávat progres, nicméně ho čeká výrazný skok vzhůru.

9 AMERICAN CHARLIE(FR), 3 tr. Ludvík Haris, ž. Szczepan Mazur 58,0

Poslední tři starty absolvoval na 1800 metrů, ale s ubráním metrů si může poradit. V Pražském zimním favoritovi nestačil jen na Zamica a porazil Josephina, i když tomu nesedla kombinace delší distance a měkké dráhy. Povedený byl i vstup do sezóny, ale pár lepších soupeřů se asi najde.  

10 RED CORAL, 3 tr. Pavel Tůma, ž. Jan Verner 58,0

V trialu naběhal metry navíc, přesto pátým místem trochu zklamal. S odstupem času se potvrzuje, že při vítězství v CZF narazil na slabší konkurenci. V Simsonově ceně sice porazil několik kvalitních koní, ale mohl těžit z toho, že byl po matce Reglisse ranější.

11 HAVANA SILK(GB), 3 tr. Miroslav Nieslanik, ž. Adam Florian 58,0

Posledně finišoval 1 a ¼ délky za American Charlie. Sice byl váhově zvýhodněn, ale kariéru zahájil teprve v únoru a každým startem jde nahoru. Podle projevu mu sice zkrácení distance nepomůže, nicméně původ má kratší.

12 ALZIR(GB), 3 tr. Miroslav Nieslanik, žk. Sabina Mokrošová 58,0

Majitel atraktivního původu zahájil sezónu vítězstvím mezi debutanty, ale v předzkoušce skončil mezi poraženými. Zřejmě bude potřebovat více času a vypadá tak jako dvojka stáje.

13 HELP(FR), 3 j tr. Ingrid Janáčková Koplíková, ž. Radek Koplík 58,0

Ve Francii ukázal vysokou třídu, když tam stále vlastní handicap 41 kg, nicméně jeho poslední starty byly slabší. Navíc je hůře ovladatelný, takže chodí buď z čele, nebo z konce pole, přičemž jeho parketou by měly být sprinty. V trialu z konce pole finišoval třetí, což asi zopakovat nedokáže.

14 JOSEPHINO(GB), 3 s tr. Ingrid Janáčková Koplíková, ž. Jaroslav Línek 58,0

Stejně jako stájový kolega Help vlastní francouzský handicap 41 kg. Na rozdíl od něj ale nejlépe zaběhl v posledních startech, když v únoru skončil čtvrtý v Listed na all-weather dráze v Cagnes-sur-Mer. Následně sice obsadil v Saint-Cloud až sedmé místo, ale v nabitém poli nosil nejvíce kilo a doběh byl těsný. Koneckonců za svůj výkon obdržel vysoký RPR 93 liber. To z něj dělá adepta na nejvyšší příčky. 

15 LENA(FR), 3 tr. Martina Havelková, ž. Martina Havelková 56,5

Na start půjde pouhý týden po JCK, v níž zklamala sedmou příčkou. Tady narazí na výrazně silnější soupeře, takže subtilnější klisnu čeká po krátké pauze náročný reparát.

Tipařův verdikt: Trojice koní ukázala vysokou třídu ve Francii, kde vlastní handicapy minimálně 41 kg. Vůbec nejlépe si tam vedl WESTMINSTER NIGHT, jehož poslední slabší start omlouvá nepovedený průběh, a pokud naváže na předchozí formy, bude těžko k poražení. Z dvojice trenérky Ingrid Janáčkové Koplíkové vychází díky posledním výkonům lépe Josephino. Z účastníků trialu může být znovu nejvýše Arkhangelsk, i když metry navíc mu nepomůžou. Mohutným závěrem v Bratislavě zaujal Like Magic a i díky větší dráze by měl v progresu pokračovat. (jf)

Tip: Westminster Night – Josephino – Like Magic

 

17:10 - 7.dostih

CENA STŘEDNÍ ŠKOLY DOSTIHOVÉHO SPORTU A JEZDECTVÍ

R - handicap V.kat. - 3+ - 1600 m - 20 000 Kč

1 DARK ALIGHIERI, 7 tr. František Mourek, žk. Sofie Kvízová 60,5           

Z podobných dostihů jsou její dva kariérní triumfy. Zahřívací start mohla potřebovat a zisk dotace by měl být v jejích silách.

2 LADISLAV, 10 tr. Martina Krysmanová Rennerová, am. Anna Lebdušková 57,0             

Na úvod sezóny zaběhl překvapivě dobře v Lysé. Chuchli se ale v poslední době vyhýbá, když vloni zde absolvoval jediný start.

3 TRIBUTE(POL), 4 j tr. Michal Kalčík, žk. Eliška Janderová 59,0  

Polobratr slavného Trezora zaběhl dobře vloni na podzim v Mostě. Tady se představí pod novým trenérem a nejspíš se bude muset rozběhat.

4 SHEIK, 4 tr. František Mourek, žk. Alexandra Stránská 53,0    

Na kontě má zatím dva nic neříkající starty a tady absolvuje vstup do sezóny i handicapu. Proti rozběhaným a zkušenějším soupeřům to nebude mít jednoduché.

5 LAVIGNE, 4 tr. František Zobal, am. Matyáš Luka 60,0

Vloni běhala hlavně na menších drahách, v září se v Praze ale v kratším handicapu ukázala v dobrém světle. S nejzkušenějším jezdcem v poli by své fanoušky najít měla.

6 RABBIT SPIRIT(IRE), 4 tr. Allan Petrlík, žk. Renáta Ondráčková 74,0     

Vloni zvítězil hned na první start v Lysé a dál podával konzistentní výkony o kategorii výš. Váha, kterou tu ponese, ale vzbuzuje respekt, i když je poměrně narostlý.

7 GOLDEN WARRIOR, 4 tr. Jan Demele, Michal Kopczyk 55,5     

Jedinou dotaci získal v Bratislavě za šesté místo, v říjnu v Mostě od ní ale nebyl tolik daleko, když o hlavu před ním byl Ladislav. Pokud bude fit, nemusí být bez šance.

8 SIR CORAL, 5 tr. Josef Bartoš, am. Jan Kovář 56,0         

Při druhém letošním startu zanechal lepší dojem než při předchozím v Mostě. Dvě letošní pátá místa by tak mohl možná i vylepšit.

9 BIG BOBBY(IRE), 8 j tr. Martin Pišl, am. Natálie Flenerová 57,0

V Lysé měl kolizi v závěrečném oblouku a na Ladislava ztratil asi 9 délek. Tady by mu porážku vrátit neměl.

Tipařův verdikt: Rabbit Spirit dokázal vloni zvítězit hned na první start a dá se předpokládat, že i tentokrát bude dostatečně fit, kila která nese, ale vzbuzují respekt. Lepší volbou tak může být rozběhaná Dark Alighieri nebo LADISLAV, který podal překvapivě dobrý výkon v Lysé. (fm)

Tip: Ladislav – Rabbit Spirit – Dark Alighieri

 

17:40 - 8.dostih

CENA FONTANA WATERCOOLERS

R - handicap IV.kat. - 3+ - 1800 m - 40 000 Kč

1 VALMOREL(IRE), 4 tr. Václav Luka, am. Matyáš Luka 57,0        

Na úvod sezóny vstoupila do handicapu třetím místem. Měla by jít ještě nahoru, poměr vah s tehdy vítězným Moccafixem se však nemění.

2 CONNIE, 3 b tr. Ludvík Haris, ž. Szczepan Mazur 56,0 

Vloni na podzim se jí dařilo mezi českými odchovanci, dvojková společnost na úvod sezóny byl tvrdý oříšek. Musí předvést více, aby se chytila v handicapu.

3 BERENIKA(IRE), 4 tr. Vladislav Fedorowicz, Lucie Fialová 58,0 

Druhý start pod novým trenérem byl výrazně lepší než premiéra v Mostě. Vloni dvakrát vítězná ve Varech na dvou kilometrech, takže metry navíc by jí měly pomoci.

4 CASSYDOR, 4 tr. Eva Záhorová, ž. Pavlína Filipová 56,0              

Po loňském debutu v květnu se ukázal až poslední neděli v Kolesách, kde bral mezi vrstevníky druhé peníze. Měl by jít ještě nahoru, tady mu můžou chybět ještě zkušenosti.

5 NA KONCI DUHY, 5 tr. Jiří Brož, ž. Jiří Palík 56,0             

Loňskou sezónu zahájila tady v podobném handicapu a brala páté peníze. Pak měly její výkony sestupnou tendenci a teď je o 6 kg níž. Může mít šanci, pokud si vzpomene na loňské jaro.

6 GOTT(IRE), 4 tr. Jaroslav Drlík, ž. David Liška 58,0         

Drahý nákup zklamal v Mostě početný zástup svých příznivců a k zisku první životní dotace se nedostal. Koně trenéra potřebují přípravný start, takže tady to může být lepší.

7 TOM JOVI(FR), 4 tr. Tomáš Duchoň, ž. Jiřina Andrésová 55,0  

Umístil se v obou letošních startech v handicapech této kategorie. Tady vychází lépe než jeho nedávná přemožitelka Latarmissie a měl by tak opět mířit za dotací.

8 SINNFONIA, 4 tr. Tomáš Váňa, ž. Koen Clijmans 59,5 

V handicapech se vloni chytla v červenci a peníze vydělala s jedinou výjimkou. To by se jí mohlo podařit i tady, pokud nebude vadit, že oproti většině soupeřů ještě není rozběhaná.

9 RABBIT WIN(IRE), 7 tr. Allan Petrlík, Simona Laubeová 57,5    

Při první letošní neděli se prosadila v nejnižší kategorii táhlou koncovkou. V minulosti už si poradila i s vyšší známkou, takže je s ním třeba opět počítat.

10 LATARMISSIE, 4 tr. Lenka Horáková, ž. Martina Havelková 52,0          

Vloni se nechytla, ale hned první letošní start proměnila ve vítězství v nejnižší kategorii. Tehdy druhý Tom Jovi tu teď vychází lépe, takže bude potřebovat další progres, aby ho opět porazila.

11 MOCCAFIX(GER), 9 j tr. Jana Manová, am. Anna Lebdušková 58,5    

Tak jako vloni i letos zvítězil hned na první start. Další loňská představení už tak povedená nebyla, ale i díky tomu je stále 3,5 kg pod vítěznou známkou.

12 LYSYANARGENT(FR), 8 tr. František Mourek, žk. Zuzana Jeníčková 60,0        

Vloni konzistentní a na konci sezóny zvítězil v Mostě. Díky tomu se dostal v osmi letech na životní maximum a dva letošní starty naznačují, že bude potřebovat nějaké to kilo dolů.

13 ARKADAG(IRE), 4 j tr. Michal Kalčík, Lukáš Charvát 60,0         

V uplynulé sezóně se ukázal jen dvakrát a před měsícem nastoupil pod novým trenérem a majitelem. Bez světlého okamžiku uzavřel doběh a prodloužení distance je otazníkem.

14 AIDO(POL), 8 j tr. Vladimír Verner, ž. Jan Verner 52,0             

V sezóně 2020 zvítězil v handicapu nejnižší kategorie na 2400 metrů, vloni se ukázal jen jednou. Při prvním letošním startu ho porazil Moccafix a Lysyanargent a žokej 2 kg převažuje.

15 GALNOTS(FR), 5 b tr. Jaroslav Jelen, Taťána Mášová 48,5      

V úvodu loňské sezóny tu bojoval v podobném handicapu o vítězství s Moccafixem, pak na to ale nenavázal. Teď je v handicapu o 6,5 kg níž, a pokud bude fit, může být zajímavý.

16 NUTEKI, 6 tr. Pavel Hlavatý, ž. Michal Hrouda 52,0

Při prvním letošním startu se od ní čekalo víc. V podobně početných polích často doplácí na vysoké startovní číslo a 2 kg přes váhu jí situaci neulehčují.

Tipařův verdikt: Tady je na startu řada koní, kteří se v úvodu sezóny ukázali v dobré formě. Latarmiessie a Tom Jovi se utkali před třemi týdny v nejnižší kategorii a zejména u klisny se dá počítat s dalším progresem. Ve stejné kategorii se minule prosadila i RABBIT WIN, ta už se ale v minulosti dokázala prosadit i na této úrovni. I po posledním zásahu si stojí v handicapu dobře Moccafix, ještě lépe je na tom po loňské neúspěšné šňůře Galnots. (fm)

Tip: Rabbit Win – Latarmissie - Moccafix

 

STARTOVNÍ LISTINY