Uživatel: | Registrovat
Menu

Předplatné

Pro přístup k placenému obsahu Vám nabízíme:

Měsíční předplatné za 149 Kč

nebo

Roční předplatné za 899 Kč

Více informací...

Objednat...

Rozbory dostihů: Velká Chuchle - 7. 4.

Rozbory dostihů: Velká Chuchle - 7. 4.

Rozbory dostihů na neděli 7. dubna ve Velké Chuchli s vrcholy Velkou dubnovou a Gomba handicapem.

14:00 - 1.dostih - CENA MČ PRAHA VELKÁ CHUCHLE

R - cena III.kat. - 3 - 1600 m - 60 000 Kč

1 DARINA(POL), 3 ž. Petr Foret 56,5 – Původem nijak neoslní. Matka skončila v jediném startu poslední. Distančně by jí dostih ale měl vyhovovat. První startující pro trenéra v novém působišti. Vychází okolo středu pole.

2 FABLE, 3 ž. Jan Verner 56,5 – Ani ona nemá nijak zajímavý původ, aspoň co se rovinových dostihů týče. Distančně bude její optimum asi na delších tratích.

3 RODERIKA(IRE), 3 Michal Hrouda 54,0 – Zakoupena za 3000 euro. Pozdnější, spíše delší původ. Díky realizačnímu týmu jí je třeba respektovat.

4 LA CORAL, 3 žk. Lenka Kvapilová 58,0 – Narozen téměř až v půlce května. Ani on původem nijak nezaujme. Matka neběhala.

5 ECOLOGIC, 3 j Daniel Vyhnálek 55,5 – Též narozen až v květnu. Matka na dráze výborná, ale v chovu zatím zklamala. Otec pozdní ultravytrvalec. Jeho optimum bude asi na delších tratích.

6 AS DE TREFFLES(FR), 3 ž. Vendula Korečková 58,0 – Zakoupen za 4000 euro. Matka na dráze průmětná na distancích okolo míle, ale již dala velmi slušného potomka. Distance by mu měla vyhovovat. Na dotaci by dosáhnout mohl.

7 KINGS ROCK(AUT), 3 ž. Jiří Chaloupka 58,0 – Jako roček stál 10 000 euro, ale jako dvouletý jen 3500 euro. Matka již dala dva slušné koně. Vytrvalecký původ.

8 CORSTON(IRE), 3 ž. Giuseppe Virdis 58,0 – Matka běhala na distancích okolo míle na slušné úrovni. Zřejmě dvojka stáje. Výborný původ. Na dotované příčky by dosáhnout měl. Vlastní několik přihlášek do klasik.

9 MIREČEK, 3 žk. David Liška 58,0 – První potomek užitečné dvojkové vítězky s výborným původem Mambo Lady. Distance by mu měla vyhovovat.

10 OUTBACK RIDER(IRE), 3 ž. Jaromír Šafář 58,0 – Další vynikající původ zejména co se otce týče. Matka zatím dala spíše průměrné potomky. Zřejmě jednička stáje. Jeho parketa v budoucnu bude asi na delších tratích, ale i tak by se zde mohl prosadit.

11 LA VIDA(GER), 3 Adam Florian 55,0 – Otec v chovu mnoho dobrých potomků nedal. Matka neběhala a La Vide je její první hříbě. Ziskem dotace překvapí.

Tipařův verdikt: V dostihu debutantů a v prvním dostihu sezony se favorit nehledá lehko. O vítězství by se mohli poprat koně trenéra Šavujeva s Roderikou trenérky Vocáskové. OUTBACK RIDER je dle jezdeckého obsazení jedničkou stáje, takže ho opatrně vybírám na první místi. Corston má o trochu kratší původ, takže by mu mohla distance lépe sednout, ale jezdecké obsazení ukazuje na Outback Rider. Roderika má též delší původ, ale u ní je to sázka hlavně na realizační tým. Má i slušnou váhovou výhodu. O další pozice by mohla bojovat Darina a As De Treffles. (tj)

Tip: Outback Rider – Roderika - Corston

 

14:30 - 2.dostih - CENA DERBY CLUBU PRAGUE

R - cena III.kat. - 3 - 1200 m - 60 000 Kč

1 CAWOK(IRE), 3 ž. Jan Verner 57,0 – Distance by mu měla sednout lépe než při posledních dvou startech. Má dost zkušeností a na 1200 metrů předvedl, že má i nějakou třída, takže by měl bojovat o příčku nejvyšší.

2 NACHTSWAERMER(IRE), 3 žk. David Liška 55,0 – Debutant s původem okolo 1200 - 1400 metrů. Díky realizačnímu týmu ho nejde úplně podcenit, ale rozběhaní soupeři asi budou mít navrch.

3 ALYSSON, 3 s ž. Kateřina Hlubučková 52,5 – Loni ve třech startech porazila jen tři soupeře. Tentokrát vychází na páté či šesté místo, takže více než jeden soupeř za zády bude úspěch.

4 GOLD MEMORY(IRE), 3 Michal Hrouda 52,5 – Loni se v pěti startech v Irsku neumístila, ale zejména v posledních dvou nebyla daleko od nejlepších. Tady by to mohlo stačit na umístění na „bedně“.

5 DEREQUINTA(IRE), 3 ž. Martina Havelková 52,5 – Distance by jí měla vyhovovat. Loni se střetla s Cawokem a ztratila na něj zhruba 5 délek. Tentokrát vychází opět okolo čtvrtého místa.

6 POLITICUM(FR), 3 ž. Jaromír Šafář 60,0 – Zatím předvedl asi nejvíce z tohoto startovního pole, ale je otázkou, či je zkrácení distance pro něho plusem, protože matka i většina sourozenců si nejlépe vedla na distancích okolo nebo i nad 2000 metrů.

Tipařův verdikt: O vítězství by se měli poprat zejména CAWOK a Politicum. Opatrně volím prvně jmenovaného, kterému by mohla ideálně sednout distance. Dále by se mohla pohybovat Gold Memory a její největší soupeřkou by měla být Derequita. Podcenit nejde ani debutanta Nachtswarmera, který by mohl pořadím zamíchat. (tj)

Tip: Cawok – Politicum – Gold Memory

 

15:00 - 3.dostih - CENA SPOLEČNOSTI TMM

R - handicap IV.kat. - 4+ - 1400 m - 40 000 Kč

1 NOMBEKO(FR), 5 Adam Florian 58,0 – Závěr minulé sezóny jí moc nevyšel, když zkoušela delší distance. Na jaře ale na míli byla dvakrát druhá, takže po pauze zaběhnout umí. Představí se pod novým trenérem.

2 GOLD OF GIBRALTAR(GER), 6 ž. Kateřina Hlubučková 57,0 – Dvakrát v kariéře zvítězil v Chuchli na této distanci o kategorii výš. Vloni ale ani po sestupu do „čtyřek“ nic závratného nepředvedl a sezónu ukončil už v červenci.

3 BOUŘKA, 8 ž. Jaromír Šafář 55,5 – Její loňské vítězství je sice z nižší kategorie a kratší distance, několikrát se ale umístila i v podobných handicapech v Chuchli. Dotace až do léta sbírala pravidelně a to by se jí s dobrým žokejem mělo podařit i tady.

4 DODYBUD(IRE), 10 žk. Zuzana Míčová 64,0 – Bývalý elitní sprinter není tak rychlý, jak býval, v podobné společnosti ale vloni bodoval dvakrát. Dokázal zaběhnout i na míli a tady by měl mít dobré vyhlídky.

5 RUMPL CIMPR CAMPR(GB), 6 ž. Jiří Chaloupka 60,0 – Z loňských čtyřech startů mu asi nejlépe vyšel ten první v Lysé. Na takto krátké distanci už se dlouho neobjevil a roli outsidera se nejspíš nevyhne.

6 MAINE D`ANGE(IRE), 4 žk. Alena Plimlová 52,0 – Vloni s distancemi poměrně experimentovala a zvítězila na 1800 m. Ani tato ale nemusí být úplně od věci a v tomto poli je jednou s nejméně prověřených.

7 ANHOR(GER), 4 Lucie Fialová 53,5 – V osmi životních startech neoslnil, i když na sázkovém trhu byl několikrát dost populární. Stáji se obvykle na jaře daří a nebylo by takovým překvapením, kdyby se tady zbavil přívlastku „maiden“.

8 GANSEBLUMCHEN(IRE), 5 Michal Hrouda 52,0 – Na první životní vítězství stále čeká, vloni ale od něj několikrát nebyla daleko. Trať by pro ni měla být optimální a podle jezdeckého obsazení jednička stáje.

9 SAVAGE, 9 ž. Jiřina Andrésová 49,0 – V bohaté kariéře nasbírala pět triumfů, čtyři z toho ale v nejnižší kategorii. Preferovala spíše delší tratě a s přibývajícími léty by rychlejší být neměla.

10 TWINKY, 8 s ž. Martina Havelková 57,0 – V druhé polovině loňské sezóny nastupoval s blinkersem a zaznamenal významný progres. Při posledním loňském startu ho porazil Dodybud a těžkým soupeřem by mu měl být i nyní.

Tipařův verdikt: I když toho Anhor vloni moc nepředvedl, u sázejících byl často populární, což se dá očekávat i tentokrát. Jeho jarní mílové pokusy byly přece jen lepší, než další výkony na delších tratích. Lákavěji ale vypadá dvojice ostřílených matadorů, Twinky a DODYBUD, jejichž pořadí může zůstat stejné, jako při posledním podzimním setkání. (fm)

Tip: Dodybud – Twinky – Anhor

 

15:35 - 4.dostih - CENA LÍTAČKA BENEFIT PARTNER

R - handicap II.kat. - 4+ - 1400 m - 90 000 Kč

1 BRIDPORT(IRE), 4 ž. Jan Verner 59,5 – V jediném českém startu ho porazil pouze Montjeu Third, ale to bylo na distanci 2000 metrů. Tohle asi bude příliš krátké, když je po vytrvalém High Chaparral a má i delší rodinu. Plusem je, že se rozběhal ve Francii.

2 IWNIANKA(POL), 7 j ž. Vendula Korečková 57,5 – Druhá polovina loňské sezóny jí zastihla ve výborné formě. I když její handicap poskočil o 10 kg nahoru, na podzim se neztratila ani ve dvojce, v níž její jezdec 1,5 kg převažoval. Potřebovala by ale aspoň míli.

3 THAILAND(GER), 7 b ž. Jiří Chaloupka 65,0 – Od šestého místa z Velké ceny Prahy 2016 startoval pouze ve Francii a nastoupí poprvé pod novým trenérem. Je hodně narostlým koněm, takže vysokou váhu unést může, ale více by mu sedlo pár set metrů navíc.

4 FINIOS, 4 ž. Giuseppe Virdis 63,5 – Letos už dvakrát vyběhl v italském Trevisu. Po startu bývá chtivější, takže i když má delší původ, mírné zkrácení distance nemusí být na škodu. Že dokáže zaběhnout s podobným handicapem i vysokou váhou, ukázal loni při EJC.

5 MANOLLA, 6 ž. Petr Foret 56,5 – Poslední tři starty mnoho neprozradí, když jednou zůstala v boxech a dvakrát šla proti distanci. Že něco podobného umí, ukázala v Zářijovém handicapu. V něm šla sice koncem, ale jinak vypadá jako typická sprinterka, takže i tohle bude trochu dlouhé.

6 SPEED MACHINE(IRE), 7 žk. David Liška 59,5 – V posledních dvou sezónách se v Česku neukázal a před sezónou změnil trenéra. Formy z menších francouzských drah není lehké zařadit a relevanci posledního startu z Bratislavy zase snižuje příliš ofenzivní průběh. Je u něj tedy dost otazníků.

7 DARIEN, 5 ž. Jaromír Šafář 58,5 – Loni se na jaře nemohl chytit a na podzim si dvakrát bez úspěchu vyzkoušel proutěnky. Předloni měl o 10 kg vyšší známku, ale bude lepší počkat, až se chytí. Navíc má problémy se vstupem do boxů.

8 LET FIRE(FR), 4 ž. Jiřina Andrésová 60,0 – Další z koní, kteří v zimě změnili trenéra. Nejlepší loňské formy vyběhl v Mostě. Při chuchelském dnu PMU skončil v podobném handicapu pátý a tady vypadá konkurence trochu slabší. V září ho sice výraznějším rozdílem porazil Kissi Boy, který ale měl výraznou váhovou výhodu.

9 KISSI BOY, 4 ž. Jakub Pavlíček 60,5 – Ještě nikdy neupadl z tabule. Právě na této distanci získal obě loňská vítězství. Po tom posledním poskočil o 4 kg nahoru, ale zatím toho tolik nenaběhal, takže může mít nějaké rezervy.

10 RABBIT BATED(GB), 4 Beysim Ferhanov 60,0 – Loni na této distanci zahájila sezónu stříbrem v Deylově memoriálu, takže umí zaběhnout po pauze. Na éto distanci zaběhla slušně i v mosteckém handicapu. V něm jí sice porazil Let Fire, ale nesené hmotnosti jejich šance srovnávají.

Tipařův verdikt: Dvojice koní už má dostih v nohách. Z nich díky distanci lépe vypadá FINIOS. Ten sice většinu startů absolvoval na tratích kolem míle, ale protože je po startu chtivý, tohle by mu mohlo sednout ještě lépe. Dobré šance mají i další zástupci loňského klasického ročníku, byť odskočí z vnějších boxů. Dobrá jarní forma se dá očekávat u Rabbit Bated a vpředu nepřekvapí ani Kissi Boy a Let Fire. (jf)

Tip: Finios – Rabbit Bated – Kissi Boy

 

16:05 - 5.dostih - 92. GOMBA HANDICAP

R - handicap I.kat. - 4+ - 1200 m - 135 000 Kč

1 FACTS AND FIGURES(IRE), 6 žk. David Liška 55,0 – Poslední dvě formy jsou slabší, když pro něj byla kombinace větší chuchelské dráhy a měkké půdy příliš. Může mít ještě nějaké rezervy, takže s přesváhou 2 kg se může vyrovnat, ale tentokrát naopak může být distance krátká. Loni ovšem vstoupil do sezóny vítězně.

2 MAYDA(IRE), 5 ž. Vendula Korečková 53,0 – Před rokem obsadila čtvrtou příčku a na start půjde se stejnou váhou. Na této distanci je na ní spoleh, takže se od ní dá čekat něco podobného.

3 CELINE MY HEART(GB), 6 ž. Jiřina Andrésová 49,0 – Posledně nesplnila roli favoritky ve trojce, ale slušovických 900 metrů pro ni bylo příliš krátkých. V Zářijovém handicapu skončila šestá, a protože od té doby klesla její známka o 3 kg, může zabojovat o nižší dotace.

4 MASTER OF GOLD(FR), 8 sj ž. Jaromír Šafář 55,5 – I když není typickým sprinterem, vyhrál poslední dvě edice Gomba handicapu. Ta předloňská byla hůře obsazena, ale loni porazil kvalitní soupeře. Druhá polovina sezóny se mu znovu tolik nepovedla, takže je pouze o půl kila výše než před rokem.  

5 HELLO HOBBY(IRE), 8 Michal Hrouda 53,5 – V posledních dvou Gomba handicapech skončil 3. a 5. Léta mu sice přibývají, ale podává vyrovnané výkony. Podle loňského srovnání vychází trochu lépe než Mayda.

6 BENIDICTION(IRE), 5 ž. Giuseppe Virdis 58,0 – Na této distanci se naposled představila v Zářijovém handicapu, v němž s vysokou váhou skončila druhá. Posledně to pro ni bylo v Itálii příliš dlouhé, ale předtím tam na trati 1400 metrů porazila Father Frosta. Právě „čtrnáctky“ jí sedne ideálně. Plusem je, že loni vyhrála hned při sezónním debutu.

7 BEROUYINE(FR), 5 ž. Martina Havelková 53,5 – Právě na této distanci a dráze podala nejlepší výkon v českém tréninku, když jí o derby dnu jen o krk porazil Mr Right. Také ona loni vyhrála hned při vstupu do sezóny a měla by být jedničkou stáje Lokotrans.

8 ULTIMATE FIGHT(FR), 5 ž. Petr Foret 56,0 – Loni šel na start s váhou 64 kg, ale protože se v posledních devíti startech nevešel na tabuli, teď je o 8 kg níže. O třídě předloňského vítěze EJC Million netřeba pochybovat, ovšem lepší bude počkat, až se chytí.

Tipařův verdikt: Hodně příznivců jistě najde MASTER OF GOLD, který bude útočit na hattrick. Díky posledním slabším formám se blíží jeho handicap loňské známce a forma trenéra je na jaře pověstná. Z tria stáje Lokotrans vypadá nejlépe Berouyine. Přes nejvyšší váhu patří k šancovým koním také Benidiction, i když by jí podobně jako Master Of Goldovi více sedla trochu delší distance. (jf)

Tip: Master Of Gold – Berouyine - Benidiction

16:35 - 6.dostih - VELKÁ DUBNOVÁ CENA FACTORINGU ČESKÉ SPOŘITELNY

R - cena I.kat. - 4+ - 1800 m - 150 000 Kč

1 ORIENTAL GLORY(GER), 4 žk. David Liška 59,5 – Loni sice patřil mezi širší špičku tříletých, jako od polobratra Oriental Sky se však od něj čekalo víc. Distanci tady loni zvládnul, i když by to asi potřeboval delší. Aby však patřil mezi nejlepší, musel by předvést progres.

2 MORMILL(GB), 6 ž. Martina Havelková 58,0 – Začal běhat až loni v 5 letech a od začátku si vedl dobře. Dotáhl to až mezi lepší společnost. V Chuchli vyhrál dvojku na 1800 metrů a ve Varech v Ceně Jockey Clubu se dotáhl na necelou délku na Montjeu Third. Při dalším progresu tu nemusí být jenom do počtu.

3 BLACK CANYON(FR), 5 ž. Petr Foret 59,5 – Disponuje nejvyšší třídou v poli, což ukazuje na francouzských drahách, kde měl rating i přes 40 kg a loni byl druhý v EJC Middle. Stáj přes zimu změnila trenéra, ale to by na jeho pozici favorita nemělo mít vliv.

4 UMMALQUWAIN(GB), 4 ž. Jan Verner 55,0 – Na svém kontě má zatím jen dva starty, když především v druhém zaběhla zároveň s dobrými klisnami jako Saša a Benidiction. Ty ale nosily o dost větší váhu a zpočátku trochu taktizovaly. Její polosestra byla v Británii druhá v Listed na 2500 metrů, takže kvalita v původu je, ona však má kratšího otce, takže tahle distance by jí i díky projevu mohla sednout. Dá se očekávat i progres, přeci jen ale narazí na ostřílené soupeře.

5 TROPICAL BOND, 8 b ž. Jiří Chaloupka 58,0 – Loni sice čtyřikrát vyhrál, ale bylo to jen v trojkových dostizích. Na závěr sezóny se v Mostě střetl s Montjeu Third, který přestože nesl o 6 kg víc, měl na něj převahu 3 délek.

6 MONTJEU THIRD, 6 Beysim Ferhanov 58,0 – Více se mu daří na drahách s kratší rovinou, které lépe vyhovují jeho ofenzivnímu stylu. V Chuchli loni neuspěl, ale to bylo v obou případech na 2400 metrů. V očekávané dobré formě by to na 1800 metrů mohl zvládnout.

7 URBI ET ORBI(GER), 7 ž. Vendula Korečková 58,0 – Své čtyři vítězství získal na podobných distancích, ale ve trojkách. Loni přestoupil o kategorii výš a lepší byl na delších distancích. Navíc by mu mělo scházet trochu třídy.

8 CAPE FREEDOM(IRE), 4 ž. Jaromír Šafář 58,0 – Loni sice běhal v delších vrcholech tříletého ročníku, ale jeho parketou by měly být dostihy do 2000 metrů. Již loni v nich byl blízko druhý v Memoriálu Josefa Dolejšího, kde těsně porazil Montjeu Third. Pátý doběhl v EJC Middle, kde trochu zaváhal na startu. Mohl by jít ještě trochu nahoru a tady patří mezi favority.

Tipařův verdikt: Hlavním favoritem je BLACK CANYON, který běhá často ve Francii, kde má rating okolo 40 kg. U nás byl druhý v EJC Middle, kde skončil pátý Cape Freedom. Ten by mohl jít ve čtyřech letech ještě nahoru a distance do 2000 metrů by měly být jeho parketou. I přes delší chuchelskou rovinu by se měl o očekávanou dobrou formu opřít Montjeu Third. (ob)

Tip: Black Canyon – Cape Freedom – Montjeu Third

 

17:10 - 7.dostih - CENA PADDOCKU

R - handicap III.kat. - 4+ - 1600 m - 60 000 Kč

1 ANNIE TIGER, 4 b ž. Kateřina Hlubučková 51,5 – Zatím nezvítězivší, v podobných handicapech se ale vloni pravidelně umisťovala. V pěti letech by ještě měla mít nějaký prostor k progresu.

2 MONTE CHRISTO, 7 žk. Zuzana Míčová 62,0 – Vloni na jaře dvakrát vítězný. Momentálně 1,5 kg nad podzimní vítěznou známkou, mírný otazníkem je distance, když preferoval kratší tratě.

3 TIGGY BLUE, 7 ž. Martina Havelková 56,5 – Loňská sezóna byla pro něj trochu smolná, když zůstal bez vítězného zásahu. Je na něj ale spolehnutí a nějakou dotaci by získat měl.

4 CHICA QUERIDA(IRE), 5 b ž. Petr Foret 58,0 – Vloni pouze jednou na startu a do aktuální sezóny vstupuje (opět) pod novým trenérem. Výkonnost na tuto společnost by mít měla, jako tříletá byla druhá v trialu na JCK.

5 DONALD WON(FR), 4 j ž. Jiří Chaloupka 59,5 – Dva starty v „maiden“ dostizích nebyly špatné. V české handicapové premiéře sice nikoho neporazil, od dotovaných příček ale nebyl zas tak daleko a měl by jít ještě nahoru.

6 GOOD SIGN(FR), 5 Adam Florian 55,0 – Dlouho mu trvalo, než se chytil, na podzim ale v dobré formě. Mohl by mít ještě rezervy, v pěti letech toho ještě v nohách tolik nemá.

7 CATOTONIC(GB), 6 ž. Jan Verner 60,5 – Na dráze se zatím představil pouze třikrát (vloni jednou) a jistý talent naznačil. Nejspíš by ale potřeboval delší distanci. V šesti letech je nejméně prověřeným v poli.

8 SICILIAN ROCK(IRE), 4 j žk. David Liška 56,5 – Do loňské sezóny vstoupil vítězně, pak se ale objevil až na podzim. Svojí parketu ještě hledá, míle by ale měla být optimální a za zády má silný tým.

9 GISELLE, 4 Michal Hrouda 54,0 – Dostihovou kariéru zahájila až vloni v létě, přesto stihla dvakrát zvítězit. To bylo ale na slušovické dráze a tady se představí pod novým trenérem.

Tipařův verdikt: Poměrně slušně obsazený handicap, kde by mezi nejlepšími neměl chybět Monte Christo, který vloni na jaře zvítězil dvakrát. Dobré běhání by mělo být v silách spolehlivé Annie Tiger, či konzistentního Tiggy Blue. Na startu bude ale i řada nepříliš prověřených koní a nebylo by velkým překvapením, kdyby tak jako minulou sezónu zahájil triumfem SICILIAN ROCK. (fm)

Tip: Sicilian Rock – Monte Christo – Annie Tiger

 

17:40 - 8.dostih - CENA VÁŽNICE

R - cena IV.kat. - 3 - 1600 m - 40 000 Kč

1 TORQUE POWER(GB), 3 ž. Jaromír Šafář 60,0 – Debut byl dobrý, když za sebou nechal minimálně dva koně, kteří později patřili ke špičce ročníku. Druhý start se mu ale vůbec nepovedl, když skončil daleko poslední. Pokud naváže na debut, tak by měl mířit hodně vysoko.

2 MAESTRO ALIGHIERI, 3 Beysim Ferhanov 57,5 – Ve druhém startu se zlepšil, ale mnoho kvality za ním nezůstalo. Tentokrát vychází okolo konce tabule.

3 PAPAYA PAYA, 3 ž. Jiřina Andrésová 55,5 – Loni mnoho nepředvedla a většinou končila dále od nejlepších. Delší distance by měla být plusem, ale ani ta ji zřejmě k zisku dotace stačit nebude.

4 VIVIANN(FR), 3 j ž. Petr Foret 57,5 – Loni se pravidelně umisťovala okolo konce tabule a podobné umístění by mohla získat i tentokrát.

5 AMAZING GANGSTER(GER), 3 s am. Jindřich Fabris 59,0 – Loni ve všech startech v ČR nedaleko nejlepším. Trenér má většinou koně dobře nachystané na debut, takže je s ním třeba počítat na příčky nejvyšší.

6 XTENSE(IRE), 3 Michal Hrouda 54,0 – Loni běhala jen dvakrát na letounských distancích. Prodloužení distance by mělo být rozhodně plusem. Matka si nejlépe vedla na distancích nad 2000 metrů. Má dobrou váhu a středisko též mívá koně nachystané na debut, takže i ona by měla mířit na nejvyšší příčky.

7 NUTEKI, 3 ž. Jan Verner 55,5 – Při debutu na nejlepší nestačila, ale nebyla úplně daleko. Měla by se zlepšit a boj o konec tabule je reálný.

8 GALIOS, 3 ž. Giuseppe Virdis 57,0 – Debutant s dobrým původem to bude mít proti rozběhaným soupeřům těžké. Vychází okolo středu pole.

9 TARIQUE(FR), 3 b žk. David Liška 57,0 – Loni mnoho nepředvedl, ale šel mírně nahoru. Zřejmě jednička stáje v tomto dostihu. Dotaci by získat mohl, ale na ty úplně nejlepší by stačit neměl.

10 TOP GUN(GER), 3 j ž. Martina Havelková 57,0 – Loni nepředběhl žádného soupeře. Měl by se zlepšit, ale na dotaci asi nedosáhne.

11 DENALI, 3 ž. Vendula Korečková 55,5 – Loni na dotaci nedosáhla. V této konkurenci zřejmě stejně dopadne i tentokrát.

12 TEMIGIN, 3 ž. Jiří Chaloupka 59,0 – Loni zkoušel i větší dostihy, ale moc se mu nevedlo. Tentokrát vychází okolo středu pole, maximálně na konci tabule.

13 SWAN PRINCESS, 3 Adam Florian 55,0 – Dobrý domácí původ. Loni nezískala dotaci, ale v posledním startu předvedla slušný progres. Mohla by jít ještě nahoru. Boj o konec tabule by mohl být reálný.

Tipařův verdikt: Na vítězství jsou tři vážnější kandidáti. XTENSE má za sebou silný realizační tým, dobrou váhu a prodloužení distance by jí mělo výrazně pomoci. Nejvíce naopak loni ukázal Amazing Gangster. I jeho trenér má obvykle koně na debut dobře nachystané. Je otázky či má ještě prostor k progresu. Ten má určitě Torque Power, který předvedl pěkný závěr při debutu a nechal za sebou několik nadějných koní, ale poté skončil daleko poslední v listed. Pokud naváže na první start, tak by měl mířit vysoko. Viviann se loni umísťovala na 4. – 5. místě a o podobné příčky by měla bojovat i tentokrát. O konec tabule by se mohli poprat Tarique, Temigin a Maestro Alighiery. (tj)

Tip: Xtense – Amazing Gangster – Torque Power