Uživatel: | Registrovat
Menu

Předplatné

Pro přístup k placenému obsahu Vám nabízíme:

Měsíční předplatné za 149 Kč

nebo

Roční předplatné za 899 Kč

Více informací...

Objednat...

Rozbory dostihů ve Velké Chuchli - 31.10.

Rozbory nedělních chuchelských dostihů.

12:00 - 1.dostih - cena III.kat. - 2 - 1200 m

SUN FOR LIFE – Ve druhém startu předvedla výrazný progres a podala velmi dobrý výkon. I díky dobré váze patří k favoritům.

PUBMOON – Při debutu poslední a těžko najdeme něco proč by měl tentokrát bojovat o dotace.

ARTAGAN – Prodloužení distance mu nesedlo. Má dostatek zkušeností, které mohou nahradit třídu, takže by mohl bojovat o nižší dotace.

CHARHIZARD – Distance mu sedí. Poslední dva starty podal velmi slušné výkony. Měl by bojovat o nejvyšší dotace.

DAIQUIRI – Systematicky se zlepšuje. Prodloužení distance proti poslednímu startu mu pomůže. Dotace by mu neměla uniknout.

QUATTRA – Při debutu velmi těsně druhá. Přišla silným závěrem, takže je otázkou silné zkrácení distance ale původově by to mohla zvládnout. Dotace by měla být jistotou a může bojovat i o vítězství.

FACE TO FACE – Při debutu poměrně daleko. Měl by se zlepšit ale na nejlepší to asi stačit nebude.

KEEP UP – Stejný případ jako předchozí.

LIGHT FOOTED – Ani on nebyl při debutu blízko nejlepším ale pár koní za ním zůstalo. Otázkou je zkrácení distance, které by původově nemělo být to pravé.

LA STESSA – V červenci působila v dostizích hodně zeleně. Měla by se zlepšit ale na nejlepší to asi stačit nebude.

DREAM NIGHT – Poměrně daleko od vítěze v Lysé, takže bez šance.

DAMIAN – Hodně daleko v obou startech. Bez šance.

CHEVA – Kratší distance by jí měla vyhovovat. Na boj o nižší dotace by se ale musela zlepšit.

ERAGON – Poslední v Lysé, což zde nevěstí nic dobrého. Prodloužení distance mu prospěje ale na dotaci to asi stačit nebude.

Tipařův verdikt: O vítězství by se měli poprat Charhizard, Daiquiri, Quattra a hlavně SUN FOR LIFE. (tj)

 

12:30 - 2.dostih - handicap II.kat. - 3+ - 1200 m

CARCASSONNE – díky svému zářijovému vítězství vystoupal do dvojek. V nich na nejlepší nestačí a sprinterská distance mu ke změně nepomůže.

REGGAE STIXEN – jde stále nahoru, a přestože svou současnou známku v handicapu ještě nevyzkoušel, počítat se s ním rozhodně musí.

MR DARIO – posledními formami naznačuje, že propad jeho ratingu by už neměl pokračovat, ale spíše než na vítězství to vypadá na zisk šesté dotace v řadě.

AGNUS – jeho poslední formou z handicapu je třetí místo z konce srpna, a protože tehdy narazil na výbornou společnost a od té doby klesnul jeho rating o 3 kila, patří mu role favorita.

WANEXA – do dostihu v Lysé šla výrazně nevyvážena, za což zaplatila přídavkem 12,5 kilo. S tím se i kvůli prodloužení distance o 200 metrů bude těžko vyrovnávat.

TENSSIO – její známka vypadá zajímavě, ale před týdnem její návrat do handicapu moc slavně neskončil a o kategorii výš bude dojem těžko napravovat.

MERBELA – něco podobného by umět měla, ale její delší pausa i škrtnutí z lysolabské dvojky naznačují, že si zřejmě prošla určitými zdravotními problémy.

Tipařův verdikt: Favoritem dostihu je AGNUS. Před tím stál minule příliš těžký úkol, přičemž teď se vrací na scénu, na níž slaví úspěchy. Pokud je po delší pause fit měla by pořadím na předních místech zamíchat Merbela. Překvapením by nebyl ani úspěch Reggae Stixena, který má na svém kontě jen šest startů a stále jde nahoru. (vab)

 

13:00 - 3.dostih -PP - cena I.kat. - 4+ - 3300 m

Tipařův verdikt: V dostihu se schází početně slabé, ale poměrně kvalitní pole. Favoritem je pro mě HARD WARRIOR, který naposledy skončil druhý za výborným Amber Hillem a kratší distance by mu rozhodně neměla vadit. Největším nebezpečím by pro něj měli být Seenixe a Borderland. (tj)

 

13:30 - 4.dostih - cena II.kat. - 3+ - 1600 m

BAILANDO – velmi exponovaný, aktuálně ve výborné formě, kdy chuchelský zásah ve trojce doplnil umístěním na bedně o patro níž v Mostě; možná by mu sedla delší trať, ale přesto patří k favoritům  

MOONGLAS – poslední dva starty v Chuchli vyhrál, ten druhý dokonce ve dvojce proti slušným soupeřům, byť s pérovou vahou. Jako tříletý může jít ještě nahoru. Také on může myslet na nejvyšší mety

NEZBEDA – tento matador si udržuje už několik let solidní výkonnost; „šeďáčky“ vyhrál před dvěma lety, letos nastupuje sice teprve ke druhému startu, ale pokud bude aspoň trochu ve formě, může taky zmíchat pořadím  

PALDOX – dříve patřil k elitě, letos byl jeho nejlepším výsledkem druhé místo ve dvojce na jaře; výhodou je pro něj optimální trať, mínusem špatná forma 

LUCIJANUS – obráží spíše menší závodiště, kde potkával slabší konkurenci; tady by to na nejlepší stačit nemělo

DEMON KING – další tříletek pár docela slušných forem ukázal, zatím by to však mělo stačit jen na boj o nižší dotaci

JUST FIELD – zatím toho moc nenaběhala, po zásahu v Lysé se jí moc nepovedl start proti klisnám, rezervy však může mít

ESCAPE TO HEAVEN – převážně běhal delší tratě; tady se řadí k adeptům na boj o nejnižší dotace

Tipařův verdikt: Letos je dostih „šeďáčků“ vyrovnanější než v posledních letech a je bez vyloženého outsidera. Trochu nad ostatními ční dva koně. Moonglas může těžit z domácí dráhy a může ve třech letech předvést další progres. Pokud vydrží síly po náročné sezóně, může ji vítězně zakončit ve velmi dobré formě nacházející se BAILANDO. Otazníkem je aktuální forma třídového Nezbedy. (max)

 

14:00 - 5.dostih - cena I.kat. - 2 - 1800 m

PUMPING RACE – ve dvojici svých dosavadních startů se do boje o dotace nezapojil a prodloužení distance mu ve změně k lepšímu nepomůže.

FRODENO – při debutu sice nebyl za Talgarem příliš daleko, ale od toho se dá čekat výraznější progres a proto s ním poměr sil zřejmě neotočí.

TALGAR – minule byl jeho projev hodně zelený. Díky nabytým zkušenostem by to nyní mělo být lepší, díky čemuž by si měl udržet stoprocentní bilanci.

HEGNUS – se svým původem by měl v budoucnu slavit úspěchy hlavně na překážkách. Čtvrté místo z pardubické jedničky nelze vzhledem k odstupu od nejlepších přeceňovat.

VLADAN – pátá příčka z debutu není vzhledem ke kvalitě soupeřů špatná, ale po skoro čtyřměsíční pause se od něj mnoho čekat nedá.

PRINCESS LEE – je dalším důkazem ranosti potomků Ray Of Lighta. Zatím ale startovala jen na menších drahách a do boje o vítězství pravděpodobně nezasáhne.

KOLYMBIA – její debut vyznívá i kvůli lehkému zaspání v boxech pozitivně, ale původ plný rychlosti nasvědčuje tomu, že metry navíc jí budou dělat problém.

LEA – délka dostihu jí hraje do karet, ale minulý bratislavský výkon byl lehkým zklamáním. Kvůli dobré stájové formě by se ovšem na tabuli vejít měla.

JOHANNES KEPLER – majitel výborného původu byl v obou svých startech blízko vítězství. Dotovaná příčka by mu tak neměla uniknout ani v této společnosti.

I WILL DO IT – původ mu věští úspěšnou kariéru, ale zároveň naznačuje, že jeho chvíle by měly přijít později. To koneckonců potvrdil i jeho debut.

TURF FINCH – lepší se dostih od dostihu a metry navíc by mu mohli prospět, což z něj dělá kandidáta na medailové umístění.

Tipařův verdikt: Velký talent ukázal při svém dostihovém křtu TALGAR a patří mu tak poměrně neochvějná pozice favorita. Za ním je situace poměrně vyrovnaná. Při pohledu do paddocku by pozornosti neměli ujít za Talgerem druhým místem debutující Frodeno, progresivní Turf Finch ani dvakrát těsně poražený Johannes Kepler. (vab)

 

14:40 - 6.dostih - cena NL - 3+ - 3200 m

MARIYDI – možná že nejsou jeho parketou supervytrvalecké dostihy, přesto s domácí konkurencí si dokáže poradit o čemž svědčí jeho loňské prvenství. V posledním chuchelském vystoupení doplatil na pomalý úvod dostihu, tentokrát by mu měl pomoci vodič.

VICTORY NEXT – minule si sice vzpomněl na své lepší výkony, ale to bylo v podstatně jiné konkurenci a tady by stačit neměl.

TARO – v derby sice zklamal, ale od té doby jede na vítězné vlně. Vrcholné dostihy, které vyhrál, se však odběhly v pomalém tempu, které se teď čekat nedá. To ale neznamená, že by to ani teď nemohl zvládnout.

GREEK WEDDOING – umístěním v klasikách prokázala své kvality. Ani tady asi na nejlepší hřebce stačit nebude, ale umístění by jí uniknout nemělo.

CONNEX – v Pardubicích se osvědčil jako vodič a i tentokrát mu bude svěřena tato funkce, když by měl dělat tempo pro Mariydiho.

SAMARA MORGAN – na téhle distanci si vyhrála ve varech a že jí super dlouhé dostihy svědčí vypovídají i čtvrtá místa z posledních dvou ročníků pardubického St Legeru.

OMNIBUS – na zdejší dráze vyhrál na jaře derby předzkoušku, ale když v samotném vrcholu propadl byl směřován na kratší tratě. Návrat mezi vytrvalce mu ale minule výrazně pomohl.

GEJZIR – jeho stájoví kolegové se ukazují v dobré formě, ale jeho doménou zatím byly dostihy do 2000 metrů a v delších mu to moc nešlo.

SAVIGNON – někdejší vítěz St Legeru skončil v minulých dvou ročnících vždy třetí. I letos by se dal čekat vepředu, ale je tu otazník v podobě jeho posledního výpadku.

ČÁRIRAY – v kariéře sice stále stoupá výš a výš, tohle ale bude pro něj asi už silná káva.

NOVILLY – i ona ukázal v minulých startech skvělou formu, ale tahle konkurence je přeci jen něco jiného.

Tipařův verdikt: Protože MARIYDI bude mít tentokrát vodiče, měl by dostih odbíhat v podstatně rychlejším tempu, než když ho zde porazil Taro, což by mu mělo vyhovovat. Vepředu se dá čekat i Greek Wedding a super dlouhé dostihy sednou i Samara Morgen i Omnibusovi. (ob)

 

15:20 - 7.dostih - handicap IV.kat. - 3+ - 1600 m

SILENT WINGS – na jaře se jí dařilo, v posledních startech ale nic moc neukázala. Není úplně snadná na ježdění, pokud se její jezdkyni podaří s ní domluvit, nějakou dotaci by brát měla.

LIEVE STAR – po vítězství v Lysé to v handicapu nemá snadné a i distance by mohla být o trochu delší.

INÉS – zatím se představoval hlavně na vytrvaleckých tratích (čemuž odpovídá i jeho původ), ale ani tam velkou díru do světa neudělal.

RIGHT – i on preferoval hlavně delší tratě. Míle ale nemusí být úplně od věci a s menší váhou může být zajímavý.

PLAY THE GAME – v dosavadních třech životních startech zatím bez náznaku formy. Proti zkušenějším soupeřům to bude mít velice těžké.

BLÝSKÁČEK – má jen o něco málo víc zkušeností než Play the Game, ale jinak podobný případ. Navíc i on jde do dostihu téměř o sedm kilo proti handicapu.

ROSEBURN – specialistka na žákovské dostihy startovala minulý týden na delší distanci než by potřebovala. Teď by měla mířit opět mezi nejlepší.

SET IN MOTION – za poslední dvě sezóny toho moc nenaběhal, a i když kdysi patřil mezi naše nejlepší středotraťaře, s mamutí váhou asi osloví jen málokoho.

LEANDER – za normálních okolností by tady musel být jednoznačný favorit, ale to co předvedl minulý týden byla opravdu velká bída, takže při sázce na něj je třeba maximální opatrnosti.

POWER PRIZE – před týdnem překvapila velmi slušným výkonem, i když sprint pro ní určitě není to pravé. Bez dotace by i s málo zkušenou jezdkyní odejít neměla.

Tipařův verdikt: Jak je známo, v žákovských dostizích je třeba se držet hlavně zkušených koní. Největší jistotou by tak měla být ROSEBURN, která nevynechá téměř jediný díl série pro začínající jezdce. Soupeřem by měl být určitě Leander, ale při jeho letošní nespolehlivosti může být lepší zkusit radši nějaký tip do „dálky“. Slušný kurz by mohl mít Right nebo Power Prize. (wha)

 

15:50 - 8.dostih - handicap IV.kat. - 3+ - 1200 m

ZIRHAN – poměrně dlouho mu trvalo, než našel svojí parketu. Tento dostih je pro něj to pravé, z místa je dostatečně rychlý a může tak profitovat z nejnižšího čísla.

GONDOLIERO – minule sice byl hodně chtivý, takže mu zkrácení distance mělo pasovat, proti starším sprinterům to ale nebude mít snadné. Přece jen s podobným dostihem ještě nemá žádné zkušenosti.

CONNECTI – letos zatím jen dvakrát na startu a posledně to nebylo úplně špatné. Spíš by mu ale sedlo pár set metrů navíc.

ALABAMA – naposled dostih odvodila a v rovině odpadla. Trochu málo na to, aby jí to tady činilo nějak zajímavou.

BORŮVKA MŇAM – letošní sezóna se jí moc nevydařila, zato je ale poměrně nízko v handicapu. Distanc jí pasuje a v sedle s úspěšným žokejem si může reputaci vylepšit.

FRODO – jeho výkony jsou až neuvěřitelně rozkolísané. Buďto zvítězí anebo je „pryč“. Tady to bude spíš ten druhý případ.

JOKOONO – i když to není určitě sprinterka od přírody, v podobných dostizích se jí daří. Domácí dráha by jí měla svědčit líp než ta pardubická a je tak další z širšího okruhu kandidátů na vítězství.

GERBERA – málokdy se vidí, aby někdo dosáhl během dvou týdnů vítězství na dvou mílích (překážkách) a kilometru. Určitě se dá ale předpokládat, že klisna je v dobré formě a naposled v Tochovicích si dva z dnešních soupeřů podala s přehledem.

VELASQUES – další zkušený sprinter na startu. Oproti poslednímu běhání může těžit z razantní jezdecké podpory, přesto se dá předpokládat, že na pár soupeřů tady stačit nebude.

Tipařův verdikt: Malé pole je hodně vyrovnané a protože je zde pár koní, kteří to umí z místa slušně rozjet, dá se očekávat slušný „rachot“. Z těch, kteří by to mohli vydržet až do cíle vypadá nejlépe tříletý Zirhan nebo spolehlivá Jokoono. Zajímavou alternativou může být „univerzální“ GERBERA, přece jen, taktizovat se dá i na sprintu… (wha)