Uživatel: | Registrovat
Menu

Předplatné

Pro přístup k placenému obsahu Vám nabízíme:

Měsíční předplatné za 149 Kč

nebo

Roční předplatné za 899 Kč

Více informací...

Objednat...

Analýzy rámcových dostihů – VCH 19.10.

Analýzy rámcových dostihů – VCH 19.10.
foto www.fotokisza.com - rabbit zamindar
Velkou favoritkou dostihu byla Rabbit Zamindar (VIDEO), jejíž kurz byl sehrán z 1,7:1 až na 1,3:1. Na dráze se papírové předpoklady bezezbytku potvrdily, když už v oblouku přešla reprezentantka stáje Rabbit Trhový Štěpánov na vedoucí pozici a od té doby nebylo o jejím triumfu pochyb.

Do cíle nastřádala na nejbližšího ze svých soupeřů propastných 7 délek. Zatím se neutkala s absolutní elitou, přesto rozhodně patří mezi nejtřídovější dvouletky. Otázkou je její distanční použitelnost, zatím totiž startovala jen na 1200 metrů. Po startu byla nejrychleji na nohou Ksiežna Da Xian, která bez problémů uhájila druhé místo. Určitě jí vyhovovalo zkrácení distance. Divinka byla ještě u distančního mezníku poslední, v závěru se ale propracovala až na třetí pozici a může mít před sebou zajímavou budoucnost. Ubrání metrů oproti předchozím startům prospělo Gillan. Na své nejlepší formy přesto nenavázala. Zajímavá jistě je, že i když její matce Gloriettě vytrvalost rozhodně nechyběla (např. zvítězila v Ceně prezidenta republiky), svým potomkům předává hlavně sprinterské vlohy.

8. dostih, cena III. kat., 2200 m
I když se na startu sešlo nakonec jen sedm účastníků, o kvalitu zde rozhodně nouze nebyla. Vítězná Odinga (5:1) se v Rakousku profilovala spíše jako sprinter, u nás ale zkusila tratě okolo dvou kilometrů a na nich se jí vede nadmíru dobře. Poté co v Mostě bojovala s koňmi jako Silken Sky nebo Aziak přišel její jediný letošní výpadek, když na chuchelský dráze v roli spolufavority skončila bez peněz. Tenkrát si ale z nejvyššího čísla moc klidu neužila, naběhala spoustu metrů navíc a i distance byla o trochu kratší. Teď už bylo ale vše v pořádku, Odinga se v poctivém tempu usadila za špicí dostihu a v rovině ukázala ještě pěkné zrychlení. Ukázala tak, že distance nad dva kilometry by měla být její parketa. Způsob, jakým si poradila se slušnou konkurencí dává tušit, že krok o kategorii výš by neměl být problém.
Well Man byl ten, který rozjel dobré tempo, z kterého nikdo kromě vítězky nedokázal výrazněji zrychlit. Jemu by možná pasovala lépe o kousek kratší trať, určitě ale potvrdil svoje poslední dobré běhání z chuchelského trojkového handicapu. Návrat k loňské formě naznačila majitelka skvělého původu Latibela, která se letos na dráze objevila poněkud pozdě a absolvovala teprve svůj čtvrtý start. Favorit Adoro trochu zklamal, pravda je ale, že je typem vytrvalce, který potřebuje míli a půl (ne-li více) a s podobně tvrdou konkurencí se ve své krátké kariéře ještě nepotkal. Dubai Land toho naposled v Mostě nemusel moc porazit a tady musel být spokojen s nejnižší dotací.

Jaroslav Fabris (Vabank)