Uživatel: | Registrovat
Menu

Předplatné

Pro přístup k placenému obsahu Vám nabízíme:

Měsíční předplatné za 149 Kč

nebo

Roční předplatné za 899 Kč

Více informací...

Objednat...

Trenérka Vocásková drží trumfy pro dámské klasiky 2012

Pouhá čtveřice klisen odskočila do Ceny zimní královny (I. kat., 1600 m, VIDEO), v níž slavila dokonalý triumf trenérka Helena Vocásková. Dvojice jejích svěřenkyň totiž finišovala více jak čtyři délky před zbylým duem, přičemž vítězství slavila WHITE ANGEL (2,2:1).

Ta svými dosavadními výsledky převyšovala své soupeřky, ale do soboty se představila maximálně na distanci 1200 metrů a jako pro dceru rychlíka Dark Angela pro ni mohly metry navíc znamenat problém. Druhá polovina rodokmenu ovšem teoreticky protahuje její optimum a v sobotu předvedla, že si s mílí dokáže poradit. V průběhu dostihu se držela za poctivé tempo diktující tréninkovou kolegyní Paullinkou a krátce po vytočení do cílové roviny bylo zřejmé, že souboj o vítězství se rozhodne mezi nimi. V její polovině pak už měla zřetelnou převahu a získala jisté vítězství. Její zmíněný otec je sice kromě rychlosti zároveň také nositelem ranosti, když všech svých devět startů absolvoval ve dvou letech, ale pozdnější mateřská část jejího pedigree dává White Angel dobré vyhlídky i pro klasickou sezónu.

Ty má i Paullinka (3:1), protože ani jeden z jejích rodičů ve dvou letech nestartoval, přičemž oba se prosazovaly na vytrvaleckých distancích. Největší soupeřkou pro vítězku teoreticky měla být rovněž dcera Dark Angela Rabbit Dark Angel (2:1), ale ta nakonec musela být ráda za uhájení třetí příčky před dotírající Lili (6:1).

I v druhé jedničce dne se pak potvrdila svůj “velký den“ dostihová komise, která z důvodu neabsolvování slavnostní přehlídky nepustila na start Ketty. Ta totiž v době trvání slavnostní přehlídky, která vzhledem k nízkému počtu startujících proběhla velice rychle, odmítala vstoupit na dostihovou dráhu. Poté se jí sice podařilo přesvědčit a Ketty se vydala směrem k tribunám, přesto následovala její diskvalifikace. Je sice pravdou, že v propozicích dostihu nechyběla věta o povinné účasti na přehlídce, ovšem například loňské představení Mikrop Fong před Jarní cenou klisen ukazuje na pružnost dostihového řádu.

(vab)