Uživatel: | Registrovat
Menu

Předplatné

Pro přístup k placenému obsahu Vám nabízíme:

Měsíční předplatné za 149 Kč

nebo

Roční předplatné za 899 Kč

Více informací...

Objednat...

1000 Guineas - GHANAATI - překvapivá vítězka

1000 Guineas - GHANAATI - překvapivá vítězka
racingpost.com
Letošní ročník Stanjames.com 1000 Guineas (VIDEO)měl jasnou favoritku, ale jak už to někdy bývá, v cíli bylo všechno jinak.

Komentář k dostihu

Jako desetinová favoritka (1,7:1) odskakovala loni neporažená suverénka Rainbow View, která měla důvěru sázejících i na závodišti. V dostihu samotném však neměla světlý okamžik a dobíhala jen tempem v boji o 4.-6.místo (nakonec 5.). Trenér Gosden označil jako hlavní příčinu příliš tvrdou dráhu. V čele se dlouho držela irská Cuis Ghaire (tr. Bolger - 13:1), před kterou se 2f před cílem dostala GHANAATI (tr. B. Hills/ž.R.Hills - 21:1) a toto pořadí se už nezměnilo. Třetí místo vybojovala závěrem další outsiderka Super Sleuth (tr. Meehan - 34:1). Bohužel jen v oblasti dohadů navždy zůstane, jak by asi dopadla letos skvěle představená Fantasia.

Několik slov k vítěznému týmu

Trenérem vítězky je 72letý Barry Hills, pro kterého to bylo 11té klasické vítězství (poslední před 5 lety) a přišlo jen několik týdnů poté, co trenér dovršil 3000 vítězství. Klisna běhá v barvách šejka Hamdana Al Maktouma a v sedle byl trenérův syn Richard Hills, určitě nejdéle sloužící "majitelský" jezdec. Na tomto postu vystřídal slavného W. Carsona, ale už za něj jezdil pro stejného majitele jako dvojka. Pro jezdce to bylo šesté klasické vítězství a třetí v 1000 Guineas.Klisna je dcerou neméně slavného Giants Causewaye a její další učinkování ještě nebylo upřesněno. Bookmakeři ji sice pasovali do role první favoritky Oaks, ale podle slov trenéra to pro ni bude již zřejmě dlouhé a tak se pravděpodobněji představí spíše v "Royal" Ascotu.

George R

Výsledek