Uživatel: | Registrovat
Menu

Předplatné

Pro přístup k placenému obsahu Vám nabízíme:

Měsíční předplatné za 149 Kč

nebo

Roční předplatné za 899 Kč

Více informací...

Objednat...

2000 Guineas - SEA THE STARS - další irský vítěz

2000 Guineas - SEA THE STARS - další irský vítěz
racingpost.com
V posledních letech si jezdí koně trénovaní v Irsku pro vítězství v Stanjames.com 2000 Guineas (VIDEO) skoro pravidelně (6x v osmi letech), takže to letošní vlastně ani tolik nepřekvapilo.

Komentář k dostihu

Sázející tentokrát rozložili své sázky mezi několik favoritů a tak i pozdější vítěz se těšil jejich přízni (9:1). Jako mírný favorit odskakoval vítěz Craven Stakes Delegator (4:1), který v této roli určitě nezklamal. Zaútočil ze zadních pozic jako při svém posledním vítězství, dostal se do čela, ale tam podlehl o 1,5 délky SEA THE STARS  (tr. Oxx), kterého v dostihu bezpečně vedl zkušený M.Kinane. Irskou nadvládu pak ještě potvrdili třetí Gan Amhras (tr. Bolger), čtvrtý Rip Van Winkle (oba v cíli 2 1/4 délky od vítěze) a pátý Mastercraftsman (oba trénuje A P. O´Brien).

Vítězové a jejich nejbližší budoucnost

První zajímavostí určitě je, že v dostihu se téměř neprosadili potencionální mílaři, tedy ti, pro které by tato vzdálenost měla být hlavní. Jen trenér druhého Delegatora B. Meehan ještě výhled do budoucna nepotvrdil. Naopak trenéři irských koní s nimi jasně počítají do delších dostihů, nejdříve tedy do Epsom Derby. Sea the Stars je potomkem špičkového mílaře Cape Cross a vítězky "Arc" Urban Sea (a tedy polobratrem Derby-vítěze Galilea), Gan Amhras a Rip Van Winkle jsou přímo syny Galilea. Rovněž bookmakeři na dostih i následné komentáře trenérů zareagovali a ustanovili vítěze 2000G favoritem Derby s přibl. kurzem 5/1, Gan Amhras je 6/1 a "Rip" 10/1. Můžeme se tedy oprávněně těšit na jejich další souboj s těmi, kteří se vydají do vytrvaleckých dostihů přímo.

GEORGE R

Výsledek